• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prievidza sa proti ďalšiemu rumunskému celku revanšovala za vyradenie v Lige majstrov, doma zvíťazila v úvodnom stretnutí Európskeho pohára FIBA nad Steauou Bukurešť.

Začiatok však nebol jednoduchý, Prievidza prehrávala po väčšinu prvého polčasu, ale do prestávky stihla obrátiť zápas na svoju stranu. „V našej hre bolo dosť nepresností. Potom sme začali hrať lepšie, vytvárali si celkom dobré strelecké pozície v útoku. Obrana nám dala obrovskú sebadôveru a sebaistotu,“ uviedol k zápasu tréner Prievidze Miljan Čurovič.

Druhá a tretia štvrtina bola kľúčová z pohľadu konečného výsledku, aktuálny slovenský majster sa dostal do psychickej pohody, ktorá sa odzrkadlila aj na konečnom skóre. „Takto vyzeráme, keď sme zohranejší, keď vieme, čo chceme v obrane, ako si vypomáhame, ako si posúvame loptu. Myslím si, že to bol na konci aj fakt pekný basketbal,“ povedal Čurovič. K víťaznému vstupu dopomohol aj navrátilec Igor Marič, autor 11 bodov. „Samotná prítomnosť Igora nám veľmi pomohla. Odohral svoje minúty, ale bolo vidieť, že nebol s nami dostatočne dlho. Potrebuje ešte nejaký čas, aby sa vrátil do nášho rytmu. Dal však veľmi dôležité body a som rád, že je späť,“ dodal tréner Prievidze.

Spokojnosť s cennými dvoma bodmi prejavil aj Rastko Dramičanin: „Bol to pre nás veľmi dobrý zápas, poctivo sme sa pripravili cez skauting. Myslím si, že sme odvedli fakt dobrú prácu. Máme však ešte priestor na zlepšenie. Musíme hrať celých 40 minút, to je basketbal. Niekedy prehrávate, ale netreba strácať nádej na výhru, ako sme to ukázali my. Potrebovali sme sa trochu dlhšie adaptovať na ich hru, predsa len nemáme také skúsenosti ako oni. Našli sme však dobré riešenia a podarilo sa nám zvíťaziť.“

Prievidza zaknihovala na úvod cennú výhru, ktorá môže mať veľkú váhu pri prípadnom postupe do ďalšej fázy. „Pre nás je to hlavne o zbieraní skúseností, to je v Európskom pohári FIBA najdôležitejšie. Budeme radi za každú výhru, ktorá sa nám naskytne, respektíve si ju vybojujeme,“ uviedol Čurovič. Dramičanin videl situáciu optimistickejšie: „Je pre nás dôležité, že sme na úvod zvíťazili. Chceme totiž postúpiť do ďalšieho kola. Pomôže nám to aj v rámci ligovej súťaže, pretože v nej nie je toľko silných tímov ako je Steaua.“

Foto: Peter Jaško