• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dvojnásobná dôležitosť pripadala na stretnutie 25. kola Eurovia SBL medzi Levicami a Komárnom. Nielenže išlo o krajské derby, ligový súboj bol zároveň aj úvodným štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára. Lepšiu pozíciu si napokon zaistili Patrioti, ktorí zdolali „obuvníkov“ 86:80.

Nabitý ligový kalendár a tiež ochota zo strany Alpsko-jadranského pohára umožnili spojiť stretnutie 25. kola do duelu na dvoch frontoch. Dôležitosť bolo cítiť od úvodných minút, oba celky vybehli na palubovku s veľkou energiou, o čosi lepšie vychádzal zápas po väčšinu času domácim Patriotom. „Bolo to o dvoch-troch útokoch, po ktorých to mohlo skončiť akokoľvek. Podarilo sa nám premeniť dôležité strely, čo nám napríklad nešlo proti Svitu. Bol to náročný zápas proti kvalitnému súperovi, čo sme aj očakávali,“ vyjadril sa k zápasu domáci tréner Teo Hojč.

Levičania ukázali, že to na Komárno v aktuálnom ročníku Eurovia SBL vedia. V troch doterajších stretnutiach odchádzali ako víťazi vo všetkých prípadoch. „Ťažký, ale hlavne dobrý zápas pre divákov. Škoda koncovky. Chcel som, aby sme to dotiahli do víťazného konca, ale neboli sily. Levice hrali doma dobre. Ešte sa s nimi uvidíme,“ povedal k priebehu pivot Komárna Boris Bojanovský. Zverenci Richarda Ďuriša neboli o nič horším tímom, motivácia v podobe derby a Alpsko-jadranského pohára ich hnala na ceste za piatim víťazstvom v rade.

Kľúčový okamih zápasu mohol prísť v tretej štvrtine, hosťujúci Cobb dostal Komárno po dlhom čase do vedenia, ale Levice nedovolili súperovi výraznejšie odskočiť. „Trochu šťastia, dali nám tri trojky po sebe. Dal som aj ruku hore, ale padlo im to,“ povedal Bojanovský dôvody prehry. Patrioti sa popasovali aj s menšou silou pod košom, pre zranenie chýbal Hojčovi Reginald Keely a nová posila Mychal Ammons sa pripojí k tímu až na zápas v Nitre. „Chýba nám Reggie, cítime jeho stratu v našej hre. Som veľmi šťastný, že 'Jopo' Vojtek výrazne pomohol tímu. Ak môžem v mene tímu prehovoriť, tak toto víťazstvo je pre Reggieho,“ vyhlásil levický tréner. Okrem pevnejších nervov, lepšej streľby v kľúčových momentoch, rozhodol aj príspevok lavičky. Domáca zostava sa postarala o 37 z celkových 86 bodov, zatiaľ čo súper mal v tomto ukazovateli o 12 bodov menej. „Nemáme hviezdnych hráčov, ale musíme si posúvať loptu a viacero hráčov musí skórovať, ak chceme víťaziť. Lavička je tiež z tohto pohľadu dôležitá,“ dodal Hojč.

Levice sa revanšovali najlepším možným spôsobom za prehry so Svitom a Spišskou Novou Vsou, výhra o šesť bodov im dodáva nádej na postup do semifinále Alpsko-jadranského pohára. „Je to dobrá pozícia pred odvetou. Musím povedať, že som posledný time out nebral kvôli nejakej kalkulácii, ale z dôvodu poistenia víťazstva a neurobenia zbytočných chýb. Túto súťaž hráme pre to, aby sme hrali v nej čo najdlhšie,“ myslí si kormidelník Patriotov. Nespokojnosť s ligovou prehrou, ale aj pozitíva v celkovom výsledku prevládali na strane Komárna. „Je to pre nás prijateľné. Šesť bodov nie je až taký zlý výsledok, doma máme dobrú šancu vyhrať. Ak vyhráme väčším rozdielom, tak postupujeme. Tešíme sa na odvetu,“ dodal Bojanovský.

Highlighty zo zápasu Levice – Komárno:

Foto: Lukáš Droppan