• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie BK Iskra Svit sa rozhodlo pred novou sezónou urobiť v tíme najvýraznejšie zmeny za posledné obdobie. Okrem trénerskej stoličky prešiel zmenami aj hráčsky káder. O smerovaní Iskry nám viac povedal prezident klubu Ján Drobný.

Po minuloročnom predčasnom konci v štvrťfinále, nezostal vo Svite kameň na kameni. Asi najväčšia zmena sa udiala na trénerskej stoličke, kde Sviťania načreli do vlastných „zásob“ a premiérovo do pozície hlavného trénera v Slovenskej basketbalovej lige pasovali Michala Madzina. Tridsaťročný tréner si vyslúžil renomé ako úspešný mládežnícky tréner v BKM Svit a asistent minuloročného trénera Iskry Rudolfa Juga. "Myslím, že Michal prešiel prirodzene z pozície mládežníckeho trénera, cez pozíciu asistenta hlavného trénera, na pozíciu hlavného trénera. Nečaká ho ľahká práca, ale sme pripravení mu pomôcť. Generácia mladých, perspektívnych hráčov nám dorástla a tak sme sa rozhodli im dať šancu. Boli by sme radi, keby tento tím bol poskladaný na viac rokov," hovorí o veľkej zmene Drobný.

Zmenami však neprešiel len trénerský post, ale aj hráčsky káder. V novej sezóne sa v drese Svitu neobjavia viaceré dlhoročné stálice, naopak výraznejší priestor dostanú domáci odchovanci a mládežnícki reprezentanti. "Chceme, aby naši odchovanci tvorili základ tímu, chceme im vytvoriť podmienky, aby zostali vo Svite študovať a hrať a veríme, že okrem šance, ktorú dostanú, nám to prinesie aj športové úspechy," povedal prezident Svitu. Prichádza pod Tatrami k obmene jednej generácie za druhú? "Dá sa to tak nazvať, prichádza nová a mladá krv," odpovedá prezident Svitu.

V klube zatiaľ vládne celková spokojnosť so skladaním tímu, ktorý je ku koncu júla takmer kompletný. Po dvoch rokoch sa do Svitu vracia chorvátsky krídelník Saša Jankovič, skúsenú úlohu rozohrávača zverili Cardellovi McFarlandovi a ďalšie miesta zaplnili draví a mladí legionári spoza oceánu Josh Fleming a Jarell Flora. "Sme spokojní, v tomto momente máme takmer hotový tím. Ešte hľadáme jedného hráča," povedal o skladbe tímu pre novú sezónu klubový prezident.

FOTO: DANIEL FAIX