• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S prípravou na návrat do najvyššej súťaže začali aj basketbalisti MBK Lučenec. V nováčikovskej sezóne nechcú byť len do počtu, radi by sa pri svojom návrate prebojovali do vyraďovacích bojov.

Lučenčania začali letnú prípravu v takmer kompletnom zložení, trénerovi Ivanovi Kurillovi sa hlásili okrem hráčov A-tímu aj štyria členovia kadetského tímu. „Úvodu sa zúčastnili slovenskí hráči, plus do prípravy sme zahrnuli aj štyroch hráčov z kadetského tímu. S nami sú už aj balkánski hráči. Vo štvrtok príde Rountree a začiatkom budúceho týždňa sa pripojí legionárske duo Leonard a Sims,“ ozrejmil detaily zo začiatku prípravy Kurilla. Oproti predchádzajúcej sezóne čaká Novohradčanov ostrejšia konkurencia a výrazne väčší objem duelov, preto sa aj letná príprava nesie v inom duchu. „Cieľom letnej prípravy je pripraviť tím na novú sezónu ako po kondičnej, tak aj po hernej časti. Dôležitá súčasť je aj správne nastavenie regenerácie, ktorá je nevyhnutná v rámci prípravy. Prípravu absolvujeme predovšetkým v Lučenci, hernú prípravu aj mimo Lučenca. Dôležite je, aby sme boli zdravotne v poriadku a mohli tak v prvom zápase sezóny nastúpiť v plnom zložení,“ uviedol tréner Lučenca.

Nováčikovi sa podarilo zložiť zaujímavý tím, tréner a vedenie klubu skĺbilo pri tvorbe skúsenosti s mladíkmi, ktorí si po väčšine premiérovo vyskúšajú pôsobenie v Slovenskej basketbalovej lige. „Prvým kritériom boli financie. Skladali sme z toho, na čo sme mali. Druhým kritériom bolo, že sme do tímu chceli doviesť hráčov, ktorí poznáme, ako sú Maroš Rendla, Peter Pipíška, Aco Madnič. Do prípravy sme zahrnuli aj štyroch kadetov, ktorí majú veľkú možnosť byť súčasťou A-tímu. K ním môžeme priradiť aj v podstate basketbalových novicov ako Branislava Pipíšku, Simona Jackuliaka, Jána Zorvana ako aj Árona Cavoja. Títo všetci si musia uvedomiť akú veľkú možnosť im klub nastavil, že im umožnil byť súčasťou tímu Slovenskej basketbalovej ligy,“ povedal Kurilla. Lučenecký tréner zároveň naznačil, že súpiska zostáva otvorená pred začiatkom sezóny ešte otvorená: „Všetko ukáže čas, či príde k doplneniu alebo k zmene na našej súpiske. Tuto vec nechávame otvorenú.“

Pri tvorbe prípravných zápasov sa Lučenec zameral hlavne na blízkosť maďarských hraníc, preto bude mať hlavné slovo konfrontácia so zahraničnými súpermi: „Chceli sme sa zamerať viac na zahraničie, pre nás ideálne na Maďarsko. Niečo sa nám podarilo, niečo zase nie. Príčinou je, že maďarské tímy riešia prípravu už v júni, my  sme v tom čase ešte riešili našu účasť v SBL, ale aj napriek tejto skutočnosti sme dokázali zrealizovať pre našich fanúšikov zaujímavé zápasy. Zahráme si s maďarskými tímami, vo Svite budeme účastníkom tradičného Baťovho pohára. Koncom septembra chceme doma zorganizovať turnaj za účasti aj jedného chorvátskeho tímu, ktorý je momentálne v riešení,“ odtajnil z programu prípravy Kurilla. Nováčik si dal pri svojom návrate do najvyššej súťaže jasný cieľ – byť v play off. 

 

Súpiska MBK Lučenec na sezónu 2016/2017:

Príchody: Ján Zorvan, Áron Čavoj (obaja IMC Slovakia Považská Bystrica), Aaron Rountree (Iona College - USA), Phillip Leonard (Mercer University - USA), Peter Pipíška (BK Iskra Svit), Aco Mandič (KK Ribola Kastela - Chorvátsko), Garrick Sims (Tudespensa.com Agricola Villarrobledo - Španielsko)

Zostávajú: Ivan Kurilla (tréner), Mojmír Sychra (asistent trénera), Simeon Jackuliak, Branislav Pipíška, Maroš Rendla, Marek Halász

 

Rozpis prípravných duelov MBK Lučenec pred začiatkom v SBL:

2. septembra: SKSE Salgótarján (Maďarsko) - MBK Lučenec

3. septembra: JP-TOP Cop Jászberényi KSE (Maďarsko) - MBK Lučenec

10. septembra: Vasas Academy Budapešť (Maďarsko) - MBK Lučenec

15. - 17. septembra: Medzinárodný turnaj vo Svite (BK Iskra Svit, BK Inter Bratislava, BK LIONS Jindřichův Hradec - Česko, MBK Lučenec)

24. - 26. septembra: Medzinárodný turnaj v Lučenci (MBK Lučenec, BK Iskra Svit, ?)

1. októbra:  SKSE Salgótarján, respektíve iný maďarský tím – MBK Lučenec

FOTO: PETER PENIAŠKO