• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti KB Košice mali mať v týchto dňoch za sebou prípravný turnaj v Spišskej Novej Vsi. Žlto-červené dresy však ostali v šatni a neprepotené. 

“Spoločne s trénermi sme sa dohodli, že ten turnaj vynecháme. Dôvodom je okyptené zloženie tímu,” vysvetľuje manažér Býkov Ivan Benninghaus. Ako je známe, trojica Milan Žiak, Stano Baldovský a Michal Baťka si plnila reprezentačné povinnosti a k tomu sa pridali i ďalšie výpadky. “Milan sa k nám už síce pripojil a začal s tréningom, pre menšie zranenie však absolvuje pravidelnú rehabilitáciu. Baldovský s Baťkom sa k nám pripoja až budúci týždeň. K tomu všetkému sa pridalo zranenie mladého Maďara Csabu Kucsoru. Má zlomené zápästie a sezóna v našom klube sa pre neho na 99 percent skončila. Slabší výron v členku mal aj Galata. Rozhodli sme sa teda, že vynecháme turnaj v Spišskej Novej Vsi i utorkový zápas v maďarskom Jaszberényi. Bolo by to hazardovaním so zdravím zvyšných hráčov, ktorí by boli preťažení.”

Strata zraneného Kucsoru pochopiteľne núti Býkov reagovať. “Mužstvo potrebujeme doplniť ešte o jedného hráča. Práve Csaba mal byť totiž backupom na post stredného rozohrávača, čiže na post Pilčeviča. Suplovať tam mohol Žiak, ale ako som spomínal, ani on nie je momentálne v stopercentnom zdravotnom stave. Vznikla nám teda diera, ktorú sa pokúsime zaplátať,” uviedol Benninghaus.

Najbližšie by sa tak mali v zápasovom nasadení Košičania ukázať 22. septembra v domácom prípravnom zápase proti nováčikovi súťaže z Lučenca.

“Budeme veľmi radi, ak sa ľudia prídu pozrieť. Bude to v podstate naša domáca premiéra v novom zložení tímu,” pokračuje Benninghaus. “Býkov” si však ich priaznivci užijú v Angels aréne v novej sezóne do sýtosti. Po vstupe Lučenca a Handlovej do súťaže nás čaká celkovo až dvadsať domácich zápasoch v základnej časti, plus play-off. Ešte predtým ale organizujú Košičania aj prípravný turnaj troch tímov, v rámci ktorého sa v metropole východu predstavia dvaja atraktívni súperi. “Prvým bude bratislavský Inter. Paradoxom pritom je, že s ním sme minulú sezónu končili a práve s Interom sa stretneme aj v prvom kole nového ročníka. Okrem toho sa u nás predstaví aj účastník poľskej najvyššej súťaže z Tarnobrzegu.”

Program domáceho turnaja:
KB Košice – Inter Bratislava – 28. september – 18:30
Inter Bratislava – Tarnobrzeg – 29. september
KB Košice – Tarnobrzeg – 30. september – 18.30

Autor a Foto: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk