• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prehru v Prievidzi už hodili „býci“ za hlavu a v tejto chvíli sa plne sústredia na stredajší šláger proti – už istému víťazovi základnej časti – Interu Bratislava.

„Inter je našim veľkým súperom. Pred týmto zápasom sa ešte posilnil a musíme sa teda dobre pripraviť, zodvihnúť hlavy a zabojovať o víťazstvo,“ hovorí tréner Miljan Čurovič, ktorý upozornil na príchod americkej posily Interu Jermonta Hortona.

V praxi pôjde nielen o súboj dvoch najlepších tímov, ale aj o reprízu nedávneho finále Slovenského pohára, v ktorom uspeli na domácej palubovke Košice. Celkovo dokázali „býci“ poraziť majstrovský tím v troch zo štyroch vzájomných stretnutí sezóny.

„Bilancia je stále na našej strane, ale máme veľký rešpekt voči tomuto súperovi. Dúfam, že zahráme tak, ako by sme mali. Očakávam správnu reakciu tímu po debakli v Prievidzi,“ želá si srbský kormidelník, ktorý dobre vie, že zápas proti Interu sa radí do kategórie najnáročnejších. „V tejto fáze sezóny sa už všetci pripravujú na play-off a bojovnosť neustále stúpa. Očakávam preto veľký boj.“

Tri kolá pred koncom vlastnia Košičania rovnaký bodový počet ako tretie Levice a súboj o druhú priečku tak bude ešte poriadne napínavý. Tréner Čurovič si uvedomuje, že „býci“ potrebujú vyhrať všetky tri zvyšné stretnutia (Inter, Svit a Komárno) a okrem toho budú čakať aj na zakopnutie Levíc (tie sa ešte stretnú s Karlovkou, Prievidzou a Interom).

„My sme chceli vyhrať každý zápas od úvodu sezóny. Bohužiaľ, niektoré stretnutia nám nevyšli, ale musíme sa pozerať dopredu a našou snahou bude vyhrať všetky zvyšné zápasy. Čo sa týka Levíc, tak tie neriešim, pretože ich výsledky ovplyvniť nemôžeme. Našou snahou je pripraviť sa tak, aby sme zvládli tie veci, ktoré ovplyvniť môžeme,“ konštatuje Miljan Čurovič.

Dobrou správou je, že do tréningového procesu sa už vrátil Radenko Pilčevič a tým pádom by sme mali byť proti Interu v plnej sile. „Verím, že takto to vydrží až do konca sezóny,“ dodal tréner KB Košice.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk