• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre väčšinu hráčov na súpiske účastníka tretej najvyššej súťaže MŠK BO Holíč to bol v piatok basketbalový sviatok. V rámci štvrťfinále Slovenského pohára sa mohli pasovať s profesionálmi z Interu Bratislava. Konečný výsledok nezohrával rolu, dôležitá bola radosť z basketbalu, ktorú si užíval najmä Dušan „Slipo“ Snopko.

Bývalý slovenský reprezentant výraznou mierou prispel k tomu, aby Inter získal v roku 1996 prvý majstrovský titul. Do známeho prostredia sa tentoraz vrátil ako hráč súpera, na Pasienkoch pricestoval s Holíčom vo funkcii hrajúceho trénera družstva. „Ťažko sa tie pocity opisujú slovami. Keď som išiel do haly, kráčal som rovnakou cestou, ako keď som mal sedemnásť rokov. Akurát teraz ma občas pobolieva členok či koleno a mladší hráči mi vykajú. Ale na palubovke som sa cítil dobre. To tempo je na mňa, vlastne na nás všetkých, už vysoké. Je pre nás nereálne, aby sme s Interom hrali vyrovnanú partiu, ale aj tak sme si to užili. Možno keby nám spadlo viac košov z diaľky, aj mne konkrétne, dosiahli by sme o pár bodov viac. Zas treba si priznať, že Inter hral toľko, koľko musel, aby pohodlne vyhral,“ vyjadril sa bezprostredne po zápase Snopko.

Aj keď bol kvalitatívny rozdiel evidentný, tak Inter pristúpil k stretnutiu zodpovedne. Súper z nižšej súťaže sa lídra SBL-ky nezľakol, preto nie raz zatlieskali ich akciám aj domáci fanúšikovia. „Máme v družstve niektorých hráčov, ktorí hrávali najvyššiu súťaž. Dušan Snopko dokonca hrával v reprezentácii, chlapcov trochu usmernil. Súpera sme sa nezľakli, ale bol evidentný rozdiel. Chlapci sa snažili a bojovali. Trochu nám nevychádzali strely za tri body. Hrávame v menšej hale, ten priestor tu je trochu väčší. Bol to nezvyk. Sme veľmi spokojní s výsledkom. Predsa len, bol to rozdiel dvoch tried minimálne. Pre nás to bol zážitok, že bola príležitosť zahrať si takýto duel s vynikajúcim družstvom,“ povedal nám prezident klubu Peter Suchovský.

Holíč síce prehral stretnutie 56-bodovým rozdielom, ale po skončení zápasu prevládali na tvárach hráčov úsmevy. Ako je to s ambíciami klubu, to prezradil v rozhovore pre web Interu samotný „Slipo“: „Nie je to o tom, že by nám chýbali ambície. Myslím si, že prvú ligu by sme mohli hrať. Ale ten formát nie je pre nás – väčšinou u nás hrajú ženatí muži od rodín a bolo by v tom veľa cestovania po Slovensku. Tento formát nám vyhovuje, že sa hrá každý druhý týždeň v sobotu. Tréningy máme raz za týždeň, keď si zatrénujeme a ideme na nejaký chladený nápoj. Je to skôr pre zábavu, nie je v tom žiadna ambícia. Žiaľ, zmenil sa formát nižších súťaží. Už to nie je o tom, že tam vyrastajú mladí hráči, ale skôr o tom, že si ideme ako partia zašportovať.“

Highlighty zo zápasu Inter – Holíč:

 

Foto: Vladimír Dorňák