• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úradujúci šampión Slovenskej basketbalovej ligy BC Prievidza doplnil na súpisku pred novou sezónou 25-ročného chorvátskeho krídelníka Toniho Brnasa.

Brnas pricestoval na Hornú Nitru najskôr na skúšku, ale svojimi výkonmi si napokon vybojoval miestenku v tíme Miljana Čuroviča. Chorvátsky krídelník má aj napriek mladému veku bohaté skúsenosti s medzinárodným basketbalom. Z mládežníckych kategórií sa prebojoval do A-tímu slávnej Cibony Záhreb, s ktorou si zahral v Eurolige. V ďalších sezónach putoval po chorvátskej lige, postupne si vyskúšal pôsobenie v KK Zabok, KK Zadar,  KK Osjecki Sokol Osijek, KK Djuro Djakovic Slavonski Brod  a KK Záhreb. Jeho stabilné výkony počas pôsobenia v Chorvátsku neunikli bulharskému klubu Tundja Yambol, kde zamieril pred sezónou 2014/2015. "Je to hráč, ktorého sme hľadali. Mali sme o ňom len tie najlepšie referencie, jeho kariéra však bola trochu poznačená zranením. Najskôr prišiel k nám na skúšku, okrem plnej záťaže absolvoval aj lekárske testy. Lekári sa vyjadrili, že je 100% pripravený, tak sme sa rozhodli s ním podpísať kontrakt," uviedol marketingový riaditeľ Prievidze Andrej Brzáč. 

V Bulharsku sa chopil bývalý chorvátsky reprezentant do 16, 18 a 20 rokov naplno svojej šance. V 21 dueloch si priemerne zapísal do štatistík 15,6 bodu, 7,9 doskoku,  2,1 asistencie a 1,4 bloku. Vysoké čísla mal aj v streleckých ukazovateľoch, za tri body mal 38% úspešnosť, z čiary trestného hodu premenil 80% svojich pokusov. Úspech na bulharských palubovkách priniesol Brnasovi kontrakt so švajčiarskym Lugano Tigers, kde sa pred začiatkom nového ročníka vážne zranil. V Prievidzi môže chorvátsky krídelník po takmer ročnej prestávke nadviazať na svoju doteraz úspešnú basketbalovú kariéru. "V prvom rade by som chcel poďakovať Prievidzi za šancu hrať za nich, pretože som takmer rok nehral pre zranenie. Všetko sa mi zatiaľ páči, mesto je pekné, tím vyzerá dobre, organizačne je to výborné. Počul som, že sú tu skvelí fanúšikovia, pre čo som ešte viac šťastný, že môžem byť súčasťou tohto tímu," povedal Brnas.

 Highlighty Toni Brnasa:

Zdroj: pdbasket.com

FOTO: Zadarskilist.hr