• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Od začiatku Slovenskej basketbalovej ligy je neoddeliteľnou súčasťou ligy hracia lopta Spalding. Vedenie súťaže sa v uplynulých dňoch dohodlo na tom, že spojenie SBL a Spalding potrvá minimálne do roku 2021.

Partnerstvo prináša pre všetky kluby pozitíva, čo prezradil aj riaditeľ súťaže Peter Mičuda: „SBL podpísala v uplynulých dňoch kontrakt so spoločnosťou Spalding. V zmysle tejto zmluvy sa lopta Spalding stala oficiálnou hracou loptou pre sezóny 2018 až 2021. Som rád, že práve lopty najvyššej kvality, ktorú značka Spalding garantuje, budú oficiálnymi pre mužskú súťaž na Slovensku. Kluby SBL nebudú musieť investovať do nákupu a budú mať zabezpečené dostatočné množstvo lôpt na tréningy a zápasy.“

Spoločnosť Spalding má okrem lôpt vo svojom portfóliu aj oblečenie či basketbalové koše. V rámci SBL oblieka už dlhšiu dobu hráčov Interu Bratislava. „Každá takáto spolupráca je pre zástupcov športovej značky veľmi dôležitá. SBL vnímam ako profesionálnu a kvalitnú súťaž v danom regióne, je to teda výborná príležitosť na propagáciu. Propagácia značky Spalding a lopty Spalding TF-1000 touto cestou má veľký vplyv na ďalšie obchodné príležitosti. Potešilo ma, že aj SBL prejavila záujem o nadviazanie spolupráce s nami a tento záujem sme spoločne potvrdili uzatvorením zmluvy. Pevne verím, že SBL vníma spoluprácu so značkou Spalding rovnako pozitívne, ako naša spoločnosť,“ uviedol Roman Kamiš zo spoločnosti yoursport s.r.o., ktorá je distribútorom značky Spalding.

Trojročná zmluva je možnosťou etablovania a získavania väčšieho prieniku do jednotlivých klubov. „Radi by sme nadviazali priamu spoluprácu s klubmi z SBL. Domnievam sa, že máme klubom čo ponúknuť a naša dlhodobá skúsenosť bude pre tieto kluby prínosom a tiež pomocou na ich ceste za úspechom. Zatiaľ je naša spolupráca len v rozsahu hracích lôpt Spalding TF-1000. Samozrejme, radi by sme ponuku rozšírili. Spalding ponúka veľkú škálu vybavenia od basketbalových lôpt cez dresy až po basketbalové systémy,“ povedal Kamiš.

Čo pre spoločnosť znamená fakt, že od vzniku SBL sa hrá s ich loptami? „Dlhodobá spolupráca znamená vždy pre mňa veľkú zodpovednosť, dôveru a kvalitný tovar. Som presvedčený, že SBL a Spalding si majú navzájom čo dať a spoločne sme veľmi silní,“ uzatvoril zástupca spoločnosť yoursport s.r.o.

Foto: Lukáš Droppan