• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti MBK Handlová sa dočkali prvého víťazstva od návratu do Eurovia SBL. Na palubovke Karlovky boli jasne lepším celkom, nad súperom z Bratislavy napokon vyhrali bez väčších problémov 83:60.

Veľkú dôležitosť víťazstvu a zisku dvoch bodov prikladal po zápase jeden z najlepších hráčov v handlovskom drese 18-bodový Nenad Miloševič: „Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, mali sme ťažké vyžrebovanie. Liga vyzerá byť v tejto sezóne vyrovnaná a práve preto je dôležitá každá výhra. Tím Karlovky je kvalitný a som si istý, že najmä na domácej palubovke bude brať súperom body.“

Handlovčania vykročili za triumfom už od úvodných minút, ešte do prestávky však dokázala Karlovka vzdorovať. „Na jednej strane sme odohrali dobré zápasy proti Nitre a Košiciam, ale nemôžeme očakávať, že sa nám bude pravidelne takto dariť proti silným súperom. Handlová je podľa mňa ašpirantom na prvú štvorku, je to jedno z najskúsenejších družstiev v súťaži, a to bolo na palubovke aj vidieť,“ uviedol pivot domácich Branislav Brliť.

Po prestávke však prišiel tvrdý úder, hostia zlepšili obrannú činnosť a v útoku svojho súpera zasypali až dvanástimi úspešnými trojkami. „Z nášho pohľadu je dôležité, že sme inkasovali iba 60 bodov, z čoho jasne vyplýva, že obrana, na ktorej veľa pracujeme, fungovala výborne. Do Bratislavy sme cestovali s rešpektom, zvlášť v domácom prostredí Karlovky sa súperom hrá ťažko a som rád, že sme to napokon zvládli k našej spokojnosti,“ dodal Miloševič.

Zverenci trénera Petra Ivanoviča postupom strácali kontakt so súperom, napokon prehrali hladko o 23 bodov – 60:83. „My sme sa vrátili späť do reality, musíme ďalej pracovať a poctivo pristupovať ku každej jednej situácii. Na každý kôš musíme drieť a nemôžeme čakať, že úspech príde sám. Na dobrý výsledok môžeme pomýšľať len v tom prípade, ak sa budeme naplno koncentrovať a každý si bude plniť svoje povinnosti. V súboji s Handlovou sme urobili príliš veľa individuálnych chýb, nedodržali sme to, na čom sme sa dohodli a toho výsledkom bola relatívne vysoká prehra,“ povedal k hodnoteniu zápasu Brliť.

Foto: Martin Šopinec