• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalistov Interu Bratislava čaká v A-skupine Európskeho pohára FIBA pravdepodobne kľúčový duel, v utorok 12. novembra o 18.00 h sa predstavia na palubovke maďarského Pécs VSK-Veolia. Prípadný úspech môže priblížiť zverencov trénera Aramisa Nagliča k postupu do ďalšej fázy.

Európsky pohár FIBA - A-skupina:

Pécs VSK-Veolia (Maď.) - Inter Bratislava

Lauber Dezsö Sport Hall, utorok 12. novembra o 18.00 h - štatistický prenosvideo prenos

Pre úradujúceho majstra Slovenskej basketbalovej ligy sa týmto skončí trojzápasová šnúra zápasov u súperov. V doterajších dueloch vonku ťahali za kratší koniec, naposledy prehrali s Benficou Lisabon 68:77. „Výsledok je prijateľný. Benfica je určite najlepším tímom v našej skupine, majú široký tím a tiež individuálnu kvalitu. To je tím vyššej úrovne, ktorý by bol určite v Lige majstrov, keby nehral kvalifikáciu proti Mornaru Bar. Bol to pre nás dobrý test, videli sme, ako to vyzerá na vyššej úrovni a tiež aj pre hráčov, ktorí majú ambíciu rásť. Ťažký zápas, ale môže nás tešiť charakter tímu, keď sme sa z 22-bodového manku dokázali vrátiť späť a bojovali až do konca. Je to dobrý signál, chceme a bojujeme. Musíme v tom pokračovať,“ vrátil sa k stretnutiu tréner Aramis Naglič.

Situácia v skupine je po polovici zápasov zamotaná. Benfica má s plným bodovým ziskom nakročené k postupu, ostatné tímy majú zhodnú bilanciu - jedno víťazstvo a dve prehry. „Je to dobré, keďže je tam nejaký kľúč a ambícia do konca. Myslím si, že stretnutia v tomto kole budú veľmi dôležité. Nám by zahralo do karát, keby Benfica vyhrá v Leidene. Aj s prípadnou prehrou v Pécsi, by sme mali všetko vo svojich rukách doma. Nebude to samozrejme ľahké, proti takým tímom sa nevyhráva ľahko,“ uviedol kouč Interu.

1

„Žlto-čierni“ si mohli v rámci nahusteného programu počas víkendu trochu oddýchnuť, keďže v domácej súťaži mali voľno. „Mohli sme sa dať trochu dokopy, urobiť dva-tri dobré tréningy. To sme aj potrebovali, pretože cesta do Lisabonu spolu so samotným zápasom bola náročná. S Ihringom je teraz problém, stále sa ozýva zranenie z reprezentácie, preto ani nehral proti Benfice. Neviem, či bude môcť hrať proti Pécsu,“ vyjadril sa Naglič k aktuálnej situácii v tíme.

Inter otvoril práve s Pécsom účinkovanie v skupinovej fáze Európskeho pohára FIBA. Doma uspel po dramatickej koncovke, napokon sa zrodila najtesnejšia možná výhra - 88:87. „Domáci zápas s nimi bol odlišný ako tie nasledujúce. Nevedeli sme možno, čo od toho čakať. Teraz už máme viac informácií o súperovi. Musíme sa vyvarovať hluchým výpadkom, ktoré stále mávame a väčšinou nás stoja aj zápasy. Hráme dlhé úseky dobre a potom príde chvíľka, kedy zaváhame a súper to využije,“ povedal krídeník David Abrhám.

IMG 9628

Podobne videl zápas aj jeho tréner: „Ako v každom zápase Európskeho pohára FIBA, každá chyba sa trestá. Doma sme vyhrávali o desať bodov, ale kvôli vlastným chybám sme zápas zdramatizovali do konca. Boli sme šťastní, že sme vyhrali. To isté nás čaká aj u nich.“

Štvrté kolo duelov v Európskom pohári FIBA môže naznačiť, kto sa pobije o druhú postupovú miestenku. Podľa aktuálnych informácií by Pécsu mala chýbať americká dvojica Quincy Diggs a C.J. Aiken. „Výhra vonku by pre nás znamenala veľa a budeme sa tak aj pripravovať. Pécs doma v tejto sezóne prehral len s Benficou. V lige majú 6-0. Hrajú dobrý basketbal, je to dobrý tím. Späť je v ich zostave Diggs, chýbal pre zranenie. Čaká nás basketbalové prostredie, nebude tam ľahké hrať, ale máme ambíciu a pokúsime sa zahrať čo najlepšie,“ uzatvoril Naglič.

Foto: Vladimír Dorňák