• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jedoznačnejšie výsledky v 31. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa podpísali aj na zložení v jednotlivých kategóriách. Komu sa v stredu darilo na palubovkách najviac?

Zahraničný hráč kola

Na potešenie levického trénera Tea Hojča sa jeho nový zverenec Milivoje Mijovič rýchlo etabloval do herného systému Patriotov. Presvedčiť sa v stredu o tom mohli nielen priaznivci Levíc, ale aj obrana Žiliny. Srb si na svoje konto pripísal 22 bodov, 10 doskokov a dva zisky. To všetko pri tom stihol za necelých 21 minút na palubovke. Košičania podľa očakávania uspeli na Spiši, s 25 bodmi bol najlepším strelcom tímu Igor Marič. Okrem toho mu do štatistík pribudli aj štyri doskoky a šesť ziskov. Dôležitého triumfu sa dočkali basketbalisti Komárna, ktorí zvíťazili len ako druhý tím v sezóne na Interi. Jedným z ťahúňov tímu bol slovinský dirigent hry Boban Tomič, autor 18 bodov, 2 doskokov a 5 asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

V košickom drese zaujalo viacero hráčov, zo Slovákov sa v najlepšom svetle ukázal Richard Körner. Člen reprezentačného tímu sa proti Spišskej Novej Vsi prezentoval 22 bodmi, 6 doskokmi, 2 asistenciami a 3 ziskmi. Opäť raz odviedol vysoký štandard pre svoj tím pivot Interu Radoslav Rančík, ale ani jeho 26 bodov, 9 doskokov, 2 zisky a 9 získaných faulov v prospech tímu nestačilo na to, aby "žlto-čierni" uspeli proti Komárnu. Solídnym výkonom sa prezentoval aj Boris Bojanovský, proti Žiline z toho bolo 14 bodov, 8 doskokov, 2 asistencie a rovnaký počet blokov. 

 

Šiesty hráč kola

Spišiaci síce už viac-menej stratili nádej na play off, ale to neznamená, že by sa výkonom niektorej z individualít nemohli dostať do nášho výberu. Tentoraz sa to podarilo Richardovi Amardimu, proti Košiciam mu pribudlo do štatistík 30 bodov, 4 doskoky, 3 asistencie a 3 zisky. Na Karlovke úradoval pivot Svitu Vladimir Ivelja, k hladkej výhre prispel 20 bodmi, 3 doskokmi a 3 asistenciami. Svojou trochou k zisku dvoch bodov prispel aj rozohrávač Komárna Nenad Miloševič. Na dôverne známej palubovke z toho bolo 10 bodov a 3 doskoky. 

 

Strelec kola

Proti oslabenej Handlovej sa darilo viacerým hráčom Prievidze, no najlepším strelcom mohol byť len jeden. V 31. kole Eurovia SBL mal napokon najlepšiu mušku krídelník Jaroslav Musil, autor 32 bodov. 

 

Najlepšia zostava kola

Za 31. kolo by post rozohrávačov obsadil Boban Tomič z Komárna a Saša Avramovič zo Svitu. Na "trojke" by fungoval Richard Körner z Košíc a pod košom by si zahrala dvojica Milivoje Mijovič z Levíc a Radoslav Rančík z Interu.

Foto: Lukáš Droppan