• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V najkratšom možnom čase môžu basketbalisti Interu Bratislava rozhodnúť o osude finálovej série s Komárnom. Zverenci trénera Olivera Vidina totiž vedú už 3:0 na zápasy a prípadný triumf na palubovke vicemajstra im prinesie štvrtý majstrovský titul v ére samostatnosti. Dokráčajú "žlto-čierni" k štvrtému finálovému bodu alebo si "obuvníci" vynútia predĺženie série?

MBK Rieker COM-therm Komárno - BK Inter Bratislava 

/stav série: 0:3/

Mestská športová hala, streda 17. mája o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213 a Huste

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Pavel Fuska, Igor Pipíška

Čo je potrebné vedieť: Tretí finálový zápas, tretia dráma v rade s víťazným koncom pre Inter. O nesmiernej vyrovnanosti tejto série svedčí fakt, že rozdiel šiestich bodov z tretieho duelu Interu s Komárnom bol najvyšším v celej sérii. Súboj na Pasienkoch bol opäť peknou reklamou na basketbal, tímy bojovali vo vysokom nasadení a diváci sa dočkali vyššieho počtu bodov. "Žlto-čierni" mali vedenie vo svojich rukách počas takmer celého priebehu, ale Komárno dotieralo až do záverečných momentov. Pre Interom tak stojí prvá šanca na ukončenie finále, u Komárna zase prvá šanca na predĺženie účinkovania o majstrovskú trofej. 

Kto proti komu: Komárno musí obzvlášť zabrať hlavne v produkcii podkošových hráčov. Trojica Bojanovský, Kuffa a Langston sa v treťom finálovom zápase postarala len o 19 bodov svojho tímu. Inter naproti tomu s Nuhanovičom, Rančíkom a Walkerom zaznamenal 36 bodov. 

Čísla, čísla, čísla: V prvom rade rozhodla o výsledku zápasu úspešnosť streľby. Inter mal síce o päť percent lepšiu efektivitu v streľbe, ale oproti Komárnu spotreboval o štrnásť pokusov menej. "Obuvníci" boli paradoxne lepší vo veľkej väčšine štatistických ukazovateľov - straty, body spod koša, body po druhých šanciach, body po stratách a body z lavičky, ale trojková streľba im nevychádzala podľa predstáv.

Povedali pred zápasom:

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Napriek tomu, že boli všetky finálové zápasy v tejto sérii vyrovnané, prehrávame 0:3. My sa však s týmto stavom nechceme zmieriť a v stredu urobíme všetko pre to, aby sme získali naše prvé víťazstvo vo finále a aby sa séria presťahovala opäť do Bratislavy. Nechcem, aby to vyznelo ako výhovorka, no je to fakt - chýba nám kapitán mužstva Siniša Bilič, ktorý bol pri všetkých úspechoch Komárna a jeho hra nám vo finále nesmierne chýba. Je to hráč, ktorý má skúsenosti z ťažkých zápasov a vypracoval sa na kľúčového hráča, preto je jasné, že nám chýba. V stredu však budú chalani bojovať aj za neho, verím, že to doma tentoraz zvládneme a sezónu si predĺžime."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Sen zostane len snom, pokiaľ nemáte ciele. A ciele sú vyhrávať zápasy. A my ideme za ďalším cieľom."

Foto: Karol Scholtz