• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dvanáste kolo Eurovia SBL prinesie meranie síl medzi Karlovkou a Košicami. Šlágrom je určite súboj Komárna s Prievidzou, nemenej zaujímavý duel je na programe aj v Žiline, kde pricestuje Spišská Nová Ves.

PP & TV Raj Žilina - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Športová hala Rosinského, streda 15. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Roman Lamoš, Martin Margala, Stanislav Mlynarčík

Čo je dôležité vedieť: O veľmi dôležité dva body sa bude hrať v športovej hale Rosinského. Žilinčania privítajú na svojej palubovke Spišskú Novú Ves. Nováčik zatiaľ okupuje v tabuľke ôsme miesto, ktoré by zaručovalo účasť v play off, ale prípadný triumfom Spišiakov by prišli o cennú výhodu. Lepšie je aktuálne na tom Žilina, síce prehrala v Košiciach 82:112, ale doma má zatiaľ vyrovnanú bilanciu. Zverenci trénera Ericha Korfantu naproti tomu ešte v tejto sezóne vonku nevyhrali, navyše už osem stretnutí čakajú na plný bodový zásah. V nedeľu proti Handlovej boli k nemu blízko, ale dobre rozohraný duel nedotiahli do víťazného konca, keď napokon prehrali 94:102. 

Kto proti komu: Zaujímavá bitka nás čaká pod košom, kde v žilinskom drese operuje duo Brandon Conley a Brandon Holcomb. Dres Spišskej Novej Vsi oblieka tiež produktívna dvojica - Michel-Ofik Nzege a Djordje Ninkovič.

Čísla, čísla, čísla: Ofenzívne aj defenzíve čísla hovoria mierne v prospech Žiliny. Nováčik si však musí ustrážiť trestné hody a priestor pod košom.

Povedali pred zápasom:

Jakub Merešš, hráč Žiliny: "Do zápasu ideme s jasným cieľom, vyhrať a vrátiť Spišskej Novej Vsi minulú prehru a napraviť si chuť po nedeľňajšom zápase proti Košiciam."

Miroslav Majerčák, asistent trénera Spišskej Novej Vsi: "V prvom rade, prestaňme všade písať a hovoriť ako veľmi nám chýbajú Juríček či Marshall. Je to síce nepopierateľný fakt, ale to, že o tom budeme stále hovoriť, nevyrieši náš problém. Juríček ani Marshall jednoducho na palubovke nie sú. Stále však máme na súpiske desať hráčov, ktorí si samy musia vstúpiť do svedomia a povedať si, či odovzdávajú na palubovke maximum. Reprezentujú seba, klub, mesto a musia si nastaviť vnútorné zrkadlo. Ak aj prehráme, ale každý bude mať pocit, že odovzdal maximum, bude ma to tešiť, že sme pokročili. Náš najväčší problém je v tom, že hráči s výnimkou Ninkoviča a Majerčáka nepodávajú vyrovnané výkony, čo nás často stojí zápasy. Cestujeme do Žiliny, ktorá má troch extrémne dobrých legionárov, plus Rožánka, ku ktorým sa vždy pridá nejaký Slovák a ako vidno, stačí to a nováčik podáva konzistentne dobré výkony. Čaká nás extrémne ťažký zápas, v ktorom uspejeme len a len vtedy, ak celý tím, ktorý na prsiach nosí znak BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, podá oduševnený výkon, plný srdca a odhodlania."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BC Prievidza 

Mestská športová hala, streda 15. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Tomáš Lukáč, Ján Kovalčík

Čo je dôležité vedieť: Šláger dvanásteho kola a súboj tabuľkových susedov. "Obuvníci" sa postupne herne zlepšujú, ale počas víkendu to na rozbehnuté Levice ešte nestačilo, s Patriotmi prehrali 73:82. Doma sú však aj naďalej bez prehry, zmeniť túto bilanciu však prídu zverenci trénera Ryana Pannoneho. Prievidza odohrala so Svitom súboj dvoch rozdielnych polčasov, v tom prvom jasne dominovala, v tom druhom mali navrch "medvede". Našťastie, napokon z toho bol triumf o trinásť bodov - 107:94. 

Kto proti komu: Kľúčom ku konečnému výsledku bude produkcia rozohrávačov. Komárno ťahá dvojica Boban Tomič a Vuk Djordjevič, Prievidzu americké duo Rodney Glasgow a Jaytornah Wisseh. 

Čísla, čísla, čísla: Trojkársky súboj, ale aj duel pod košom. Sila Komárna a Prievidze je vo viacerých aspektoch vyrovnaná. Čo napokon rozhodne?

Povedali pred zápasom:

Troynell Adams, hráč Komárna: "Prvý zápas v Prievidzi sme síce nehrali zle, ale vyhral náš súper. Teraz by sme mu to radi vrátili, aj keď je nám jasné, že to nebude jednoduché, keďže za Prievidzu hrá niekoľko výborných basketbalistov a tento rok budú určite vysoko. Ak sa však chceme pobiť aj my o tie vyššie priečky, v stredu musíme doma nad ťažkým súperom zvíťaziť."

Jaytornah Wisseh, hráč Prievidze: "Začína to hlavne dobrou defenzívou, z ktorej neskôr budú plynúť rýchle dobré strely. Jednoducho, čím viac striel vystrelíme, tým väčšiu šancu vyhrať máme. Komárno je veľmi silný tím hlavne doma. S podporou fanúšikov budú určite dobrí. Majú velmi šikovného rozohrávača Tomiča, na ktorého si budeme musieť dať veľký pozor."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - KB Košice

Športová hala prof. Rovného, streda 15. novembra o 19.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Igor Pipíška, Marek Turčin, Ján Kurpaš

Čo je dôležité vedieť: Karlovka pokračuje v sérii náročných duelov, tentoraz ich doma čaká prekážka v podobe Košíc. "Vysokoškoláci" siahali počas víkendu na historické víťazstvo proti svojmu mestskému rivalovi, no napokon Inter zabral v záverečnej štvrtine a stretnutie vyhral 94:80. Predvedená hra však môže byť prísľúbom do ďalších stretnutí. Zdá sa, že "býci" konečne našli na palubovke správne zladenie, výsledkom čoho bol v nedeľu jednoznačný triumf nad Žilinou 112:82. Vedenie klubu sa navyše v úvode týždňa rozlúčilo so službami amerického rozohrávača Erica Palma. 

Kto proti komu: Zameriavame sa na súboj trojkárov, na domácej strane je v tomto smere ťahúňom Dávid Abrhám, u hostí je to hlavne Igor Marič. 

Čísla, čísla, čísla: Až takmer 19-bodový rozdiel v ofenzíve jednotlivých tímov, Košičania majú v tomto smere lepšiu streľbu. V defenzíve sú "býci" na druhom mieste v rámci ligy, dobre sú však na tom aj basketbalisti Karlovky. 

Povedali pred zápasom:

Juraj Hašan, hráč Karlovky: "Vieme, s kým hráme. Košice majú silný káder, na každom poste dobre vyskladaný tím a majú hráčov, ktorí na Slovensku patria medzi najlepších. Chceme podať čo najlepší výkon, aby bol zápas zaujímavý aj pre divákov. Máme za sebou zápas so silným Interom, ale určite sme im víťazstvo len tak nedarovali. Dúfam, že minimálne taký výkon ako proti Interu, podáme opäť aj na domácej palubovke proti Košiciam."

Peter Sedmák, hráč Košíc: "Na Karlovke sa hrá vždy ťažko. Obzvlášť po dlhej ceste, ktorá nás čaká. Potrebujeme hlavne tímovú obranu, pretože v útoku máme veľký potenciál a myslím si, že ak budeme dobre brániť, tak tie body nastrieľame. Karlovka hrá veľmi kolektívne, ale má aj viacerých lídrov, ktorí sa dokážu utrhnúť. Musíme si na to dať veľký pozor."

Foto: Oliver Búza