• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Šestnáste kolo Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorí dohrávka Komárna s Handlovou. Ako dopadne premiéra trénera Dušana Kasuma proti svojmu bývalému klubu?

SBL 2019/2020 - 16. kolo:

MBK Rieker COM-Therm Komárno - MBK Baník Handlová

Mestská športová hala, nedeľa 8. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Tomáš Lukáč, Stanislav Mlynarčík

Po neželanej nádielke pod Tatrami, keď prehrali so Svitom o priepastných 58 bodov, sa vedenie Komárna pustilo do hľadania nástupcu trénera Aleksandara Vržinu. Vzhľadom na vážnosť situácie - posledné miesto v tabuľke a dlhšie čakanie na víťazstvo, napokon padľa voľba na skúseného Srba Dušana Kasuma. Toho si slovenskí priaznivci môžu pamätať z pôsobenia v Handlovej. Pred novým koučom "obuvníkov" je neľahká úloha, naštartovať zraneniami zdecimované družstvo a dostať ho na vyššie priečky. Uspeje už pri svojej premiére a ukončiť tak šnúru prehier? "Čaká nás ďalší náročný zápas, Handlová postupne graduje svoju formu. Čo sa týka nás, máme čo napravovať z posledného zápasu proti Svitu. Stále nás trápia zranenia, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. Nový tréner nám dodal novú motiváciu a budeme sa snažiť to preniesť do zápasu aj kvôli našim fanúšikom, ktorí verím, že budú stáť za nami," uviedol hráč Komárna Ladislav Stojanov.

Prekaziť sa mu to bude snažiť jeho bývalý klub, v ktorom pôsobil počas sezóny 2017/2018. Krátku sériu výhier Handlovej zastavil počas týždňa úradujúci majster Inter Bratislava, z palubovky Baníka si odvážal výhru 94:84. Pre tímom z Hornej Nitry je veľká motivácia, prípadným úspechom na juhu Slovenska by sa bodovo vyrovnali šiestej Žiline. "V Komárne sa hrá vždy ťažko a preto si uvedomujeme, že nás čaká ďalší náročný zápas. Myslím si, že na palubovkách súperov dokážeme podávať dobré výkony, čo sme v prebiehajúcej sezóne neraz ukázali. Verím, že toto konštatovanie potvrdíme aj v nedeľu a do Komárna odchádzame s cieľom zvíťaziť," prezradil krídelník Handlovej Marek Jašš. Zverenci trénera Branka Maksimoviča majú aj napriek tabuľkovému postaveniu, paradoxne pozitívnu bilanciu vonku (3 výhry a 2 prehry) ako jeden z mála tímov. Podarí sa im ju ešte vylepšiť? "Pod košmi Komárna to nie je nikdy jednoduché. Napriek tomu, že domáci majú problémy so zraneniami, tak stále sú im k dispozícii ofenzívne ladení hráči. My sa musíme sústrediť najmä na obranu a na ich odstavenie. Uvidíme, ako zareaguje tím na zmenu trénera. Iba v prípade, že dodržíme všetko, na čom v týchto dňoch pracujeme, môžeme dosiahnuť dobrý výsledok," myslí si tréner Handlovej.

Foto: Lenka Molnárová