• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V šlágri 34. kola Eurovia SBL zvíťazili basketbalisti Košíc nad Interom, v boji o druhé miesto po základnej časti sa však nič nezmenilo, keďže Levice triumfovali na palubovke Karlovky. Bez zmeny je aj súboj o piatu pozíciu, Svit vyhral v Žiline a Komárno nezaváhalo v Handlovej. Prievidza uspela proti Spišskej Novej Vsi.

MBK Handlová – MBK Rieker Com-Therm Komárno 77:85 (19:24, 19:23, 25:13, 14:25)

Handlová: Tresač 26, J. Djordjevič 16, Zejak 12, Boljkovac 11, Štefek 4 (Haviar 8, Mátych 0)

Komárno: Bowman 20, Miloševič 14, Tomič 13, Vu. Djordjevič 12, J. Jackson 4 (Hoferica 11, Adams a Jankovič po 4, Stojanov 3)

TH: 24/19 – 22/17, Fauly: 22 – 28, Trojky: 6 – 8, Rozhodovali: Fuska, Sirocký, Izák

Povedali po zápase:

Dušan Kasum, tréner Handlovej: „Chcel by som poďakovať všetkým mojim hráčom. Po nevydarenom zápase vo Svite, sme boli rozhodnutí nechať na ihrisku život a bojovať o víťazstvo. Moji chlapci ukázali srdce a aj napriek úzkej rotácii a viacerým zraneniam, sme odohrali veľmi dobrý bojovný zápas. Aj napriek všetkému, sme mohli vyhrať. Je mi to veľmi ľúto hlavne kvôli mojím hráčom, lebo aj napriek chybám, hrali srdcom, a to sa veľmi cení. Ďakujem naším fanúšikom, že nás povzbudzovali a verím, že nás prídu povzbudiť aj v sobotu proti Karlovke.“

Djordje Tresač, hráč Handlovej: „Odohrali sme veľmi ťažký zápas, hrali sme bez dvoch hráčov základnej zostavy a preto sa naša rotácia zmenšila. Dlho sme bojovali o víťazstvo v zápase. Je mi veľmi ľúto, že nám v závere došli sily a zápas sme prehrali. Chcel by som poďakovať všetkým fanúšikom, že nám fandili a vytvorili výbornú atmosféru.“

Miloš Šporar, tréner Komárna: „Som rád, že sme zvíťazili, no mrzí ma, že sme sa opäť na dva body poriadne nadreli. V poslednej dobe sa stáva pravidlom, že si sami skomplikujeme zápas, ktorý by mal byť našou jasnou záležitosťou. Verím, že v play off sa náš obraz zmení.“

Lukáš Hoferica, hráč Komárna: „Prvý polčas bol z našej strany dobrý a vyhrali sme ho o deväť bodov. V druhom polčase sme začali hrať zbrklo, ale som rád, že sme nezložili zbrane a zápas priviedli do víťazného konca.“

 

 

PP & TV Raj Žilina – Iskra Svit 75:107 (15:30, 21:28, 15:29, 24:20)

Žilina: Merešš 20, Crnič 17, Rožánek 8, Belavý 3, Ďuriš 0 (Bojanič 13, Hebibi 9, Skvašik 3, Pažičký 2, Turza 0)

Svit: Lošonský 24, Walton 11, A. Jackson 10, Davis 9, Dratva 8 (Avramovič 25, Ivan 9, Galata 7, Gajan 4, Findura 0)

TH: 20/14 – 24/20, Fauly: 16 – 18, Trojky: 7 – 7, Rozhodovali: Pipíška, Matejčík, Špirka

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Svit stále bojuje o piatu pozíciu v tabuľke a bolo to vidieť aj v zápase. Jeho hráči ako Walton, Jackson, Avramovič, či Lošonský sú skutočnými oporami a na ich hru je radosť sa pozerať. My sme v závere prvého polčasu prišli pre zranenie o Rožánka, potom sme hľadali najvhodnejšie nastavenie hráčov. Aj v tomto zápase dostali väčší priestor na ihrisku mladí hráči Hebibi, Pažický, Turza a Ďuriš, proti silnému súperovi naberali ďalšie skúsenosti. Aj v tomto zápase bolo vidieť, kto môže v budúcnosti úspešne hrať ligu, alebo sa k tomu postupne dopracovať, ale bolo tiež vidieť, kto na tento level nemá."

Filip Pažický, hráč Žiliny: "Dostali sme lekciu od silného súpera. Už od začiatku sme hrali dosť nekoncentrovane, nestíhali sme včas reagovať v obrane, nedarilo sa nám realizovať, čo sme si povedali pred zápasom. Ale sme mladý tím a stále sa učíme v každom zápase. A nielen ja, ale tiež moji spoluhráči vnímajú veľký rozdiel medzi prvou ligou, ktorú sme hrali v predchádzajúcich sezónach a Eurovia SBL. Najmä v nasadení, dôraze na celej ploche ihriska, či doskakovaní, o kvalite streľby ani nehovoriac."
Michal Madzin, tréner Svitu: "Už v prvej štvrtine sme si prakticky urobili dvojciferný náskok, tým sme sa v zápase upokojili a s prehľadom kontrolovali priebeh až do konca. Domáci s mladým tímom však podali sympatický a bojovný výkon, až do konca sa snažili o čo najlepší výsledok. My sme v závere rozložili minutáž medzi všetkých hráčov."

Filip Dratva, hráč Svitu: "Prišli sme vyhrať, čo sa nám podarilo, sme spokojní. Najmä preto, že sme Žilinu nepodcenili, lebo vie byť nebezpečná. Od začiatku sme si počínali zodpovedne a odohrali sme dobrý zápas. Dôležité je tiež, že sa nikto nezranil."

 

 

KB Košice – BK Inter Bratislava 85:71 (19:27, 25:17, 17:12, 24:15)

Košice: S. Stamenkovič 16, Sedmák 15, Fletcher 14, Marič 8, Vl. Djordjevič 7 (Körner 14, P. Stamenkovič 5, Baldovský 4, Pilčevič 2, Židzik 0)

Inter: Horton 19, Rančík 12, Bulatovič 10, Nuhanovič 6, Kozlík 3 (Baťka 17, Grznár 4, Mrviš a Páleník 0)

TH: 17/13 – 15/14, Fauly: 21 – 22, Trojky: 8 – 7, Rozhodovali: Zubák, Šarišský, Kovalčík

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Bol to zápas hodný play off. Malo to nasadenie, napätie i výsledkový obrat. Som veľmi rád, že mužstvo odpovedalo správnym spôsobom na debakel v Prievidzi a ukázali sme, že ak hráme ako tím, tak nás môže poraziť len málokto."

Richard Körner, hráč Košíc: "Bol to ťažký zápas na úrovni play off. Inter síce prišiel bez troch hráčov, ale majú veľmi širokú lavičku a nebolo to na nich poznať. Trvalo nám skoro tri štvrtiny, kým sme sa od nich odlepili. Hovorím, bol to play off-ový zápas."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Zápas sme začali tak, ako sme chceli. Hrali sme koncentrovane a preto sme vyhrávali. V druhej štvrtine Košice pritvrdili v obrane, my sme netrafili otvorené strely a súper sa dostal do laufu. Prvý polčas skončil vyrovnane, ale prišli sme o Rada Rančíka, ktorý odohral iba dvanásť minút a skončil pre päť faulov. Z tých piatich chýb niektoré podľa mňa neboli, ale dobre, taký je šport. Musíme sa s tým vyrovnať a ideme ďalej."

Marek Kozlík, hráč Interu: "Ťažko sa hodnotí takýto zápas, keď človek niekedy ani nemôže ovplyvniť výkon. Veľmi to ovplyvnilo vylúčenie Rada Rančíka po piatich sporných fauloch. Nemá to obdoby, keď si v slovenskej lige nevážia hráča kalibru Rančíka. Máme už prvé miesto, ale chceli sme tu vyhrať. Súperovi gratulujem k víťazstvu, my sme sa v oklieštenej zostave snažili, ale nevyšlo to."

 

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – BC Prievidza 83:94 (16:29, 24:19, 20:26, 23:20)

Spišská Nová Ves: Juríček 20, Ninkovič 16, Amardi 10, Antoni a Majerčík po 4 (Presutti 10, Rákai 9, Lenárt 5, Kobulnický 3, Krajňák 2, A. Korfanta a Osvald 0)

Prievidza: Sitton 25, Wisseh 10, Musil 9, Jašš a Smith po 8 (Fusek a Glasgow po 13, Zorvan 5, Batina 3, Mokráň a Pipíška 0)

TH: 23/15 – 26/16, Fauly: 24 – 22, Trojky: 8 – 10, Rozhodovali: Lukáč, Karniš, Čurilla

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: „Aj napriek prehre musím vysloviť spokojnosť. Občas sme volili zbrklé strely, neboli sme dostatočne koncentrovaní v obrane a spod koša sme nepremenili štyri – päť jasných pokusov. No napriek tomu, sme sa nevzdávali a boli hosťom dôstojným súperom. Mimoriadne ma teší, že na palubovku vybehli dvaja odchovanci ročníka 2001, opäť ma nesklamali a podali výborný výkon.“

Filip Rákai, hráč Spišskej Novej Vsi: „Dosť dlho sme sa dokázali držať Prievidze, dokonca sme ich stiahli na dva body. Následne sme dostali ľahké koše, zle sme tam zrotovali v obrane a Prievidza nám ušla. Bol som mimoriadne prekvapený, že mi dal tréner príležitosť ešte za stavu, v ktorom sa dalo so stretnutím niečo urobiť. Dúfam, že som ho nesklamal. Veľmi si vážim tieto šance, posúvajú ma vpred.“

Ryan Pannone, tréner Prievidze: „Spišská na nás vybehla veľmi sústredene. Hrali tvrdo, veľmi dobre v hre jeden na jedného a boli súťaživí. Bol to napokon pekný zápas, som potešený, že sme ho pre fanúšikov, ktorí s nami prišli, vyhrali.“

Marek Jašš, hráč Prievidze: „Výhra sa nerodila vôbec ľahko. V prvom polčase s nami hrali Spišiaci veľmi dobre a museli sme veľa vecí zlepšiť na oboch póloch ihriska, aby sme tu vyhrali. Spišiaci sa v tretej štvrtine dokonca dostali veľmi blízko, zlepšili sme však obranu a v útoku sme zlepšili posun lopty, čo napokon rozhodlo.“

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava – BK Levickí Patrioti 69:95 (17:29, 20:21, 15:19, 17:26)

Karlovka: Abrhám 19, Hlivák 12, Kuffa 8, Vido 6, Bolek 0 (Hašan 8, Kožár a Mäsiar po 7, Krajčír 2, Dobrotka a Halmeš 0)

Levice: Vašl 13, Mijovič 12, Kurbas 8, Bojanovský 6, Krajčovič 4 (Sims 22, Djurič 15, Diabate 10, Žiak 5, Adámik, Bachan a Danielič 0)

TH: 20/9 – 16/9, Fauly: 21 – 20, Trojky: 8 – 12, Rozhodovali: Ženiš, Bara, Bartoš

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Túto sezónu máme práve naše najhoršie výsledky proti Leviciam, čo sa týka bodov, to sa aj tentoraz potvrdilo. Súperovi gratulujem k víťazstvu. Myslím si, že konečný výsledok nezodpovedá tomu, ako sme reálne hrali. Mali sme počas zápasu niekoľko herných výpadkov, kedy sa súperovi podarilo vytvoriť si rozhodujúci náskok."

Dalibor Hlivák, hráč Karlovky: "Gratulujem Leviciam k výhre, odohrali veľmi dobrý zápas. Zo začiatku zápasu na nás vybehli, podarilo sa im natiahnuť svoj náskok a síce sme si cez polčas povedali, že chceme našu hru zmeniť, čo sa nám aj podarilo a dotiahli sme sa na jednociferný rozdiel. Ale aj v tretej aj štvrtej štvrtine sme mali dvoj - trojminútový herný výpadok, kedy Levice natiahli svoj náskok nad 20 bodov a bolo po zápase."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Som spokojný s výsledkom aj s predvedenou hrou vzhľadom na fakt, aký sme mali v posledných dňoch nabitý program. Chlapci zahrali bojovne, tímovo a keď takto hrajú a urobia aj nejaké chyby, som s nimi spokojný."

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, žiadnemu súperovi sa na Karlovke nehrá jednoducho, je tu špecifické prostredie. Dôležitý bol vstup do zápasu, ktorý si myslím, že nám vyšiel. Vytvorili sme si náskok a už sme súpera nepustili dotiahnuť sa na nejaký blízky bodový rozdiel a myslím si, že to de facto rozhodlo o výsledku celého zápasu."

 

Foto: Jakub Ruman