• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po 21. kole Slovenskej basketbalovej ligy pokračuje víťazná séria Svitu, dva body si odnášala zo žilinskej palubovky. Komárnu sa podarilo v derby skoliť úradujúceho majstra, hornonitrianske derby prinieslo triumf Prievidze. Inter si poistil prvenstvo výhrou v Lučenci.

PP & TV RAJ Žilina – Iskra Svit 67:73 (9:12, 18:21, 21:21, 19:19)

Žilina: Dickson 14, Jackson 13, Tot 12, Krajina 8, Rožánek 5 (Merešš 10, Blagojevič 5, Podhorský 0)

Svit: Avramovič 13, Washburn 12, Guillory 11, D. Davis 7, Baldovský 0 (Vučičevič 14, Galata 7, Gajan 5, Kuntič 4)

TH: 13/8 – 20/14, Fauly: 18 - 19, Trojky: 5 – 5, Rozhodovali: Brziak, Kiss, Bara

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Myslím si, že úvodná štvrtina pre nás nebola veľmi optimálna. Po chorobe sa zotavuje zopár hráčov, čo si vyberá svoju daň na celkovom výkone. V tomto zápase boli dôležitým aspektom doskoky a straty na našej strane. V poslednej štvrtine sme sa dostali do vedenia, ale po následných chybách, sme ho nedokázali udržať. Musíme sa zohrať, chyby eliminovať a ísť ďalej."

Oliver Tot, hráč Žiliny: "V tomto stretnutí sme sa dostali do bodového deficitu, ktorý sme celý zápas doťahovali. V poslednej štvrtine sme skóre vyrovnali, no následne našimi chybami a nepremenenými strelamim, sme výsledok neudržali. V tomto súboji sme nehrali s dostatočnou energiou na to, aby sme dokázali zdolať tak dobrý tím, akým je Svit."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Extrémne ťažký zápas, v ktorom nepadlo veľa bodov, hlavne v úvodnej štvrtine. V úvodnej štvrtine sme sa my aj súper trápili a ťažké strely nepadli ani na jednej strane. O to radšej som, že sme dokázali vyhrať. Dôležité teraz je, aby sa Baldovský dostal späť. Kľúčom zápasu bolo pre nás vydržať v defenzíve a hlavne pokryť doskoky."

Tomáš Gajan, hráč Svitu: "Veľmi náročné stretnutie. V Žiline sa hrá vždy veľmi ťažko a ešte ťažšie pred takým skvelým publikom. Dôležité je, že sme to zvládli, keďže sme sa pripravovali poctivo na tento zápas. Kľúčom zápasu bola určite defenzíva, čo je koniec koncov vidieť aj na celkovom počte bodov."

 

MBK Handlová – BC Prievidza 74:76 (19:25, 21:17, 17:17, 17:17)

Handlová: Ross-Miller 16, Petráš 14, Čekovský 13, Tresač 9, Novysedlák 0 (Halada 18, Dolník a po Haviar 2, Skouen 0)

Prievidza: Derksen 22, Jones 14, Glasgow 13, Johnson 11, Körner 8 (Jašš 8, Rostampour a Zorvan 0)

TH: 19/15 - 16/11, Fauly: 21 - 21, Trojky: 5 - 9, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Sirocký

Povedali po zápase:

Peter Torda, tréner Handlovej: "Myslím si, že sme predviedli diametrálne odlišný výkon ako v sobotu na Pasienkoch. Bojovnosťou sme dokázali zmazať deväťbodové manko a v druhej polovici diktovať tempo zápasu. Žiaľ, v závere sme urobili dve školácke chyby a darovali sme súperovi dva body. Podľa môjho názoru sme si ale prehru nezaslúžili. Prievidzi gratulujem k víťazstvu a našim fanúšikom za vynikajúcu atmosféru."

Filip Halada, hráč Handlovej: "Som rád, že som mohol byť po prvý raz vo svojej kariére súčasťou baníckeho derby. Bol to obrovský zážitok pre mňa a myslím si, že aj pre všetkých divákov, ktorí si našli cestu do handlovskej športovej haly. Zbabraný záver stretnutia ma veľmi mrzí, no nezostáva mi nič iné, ako zablahoželať súperovi k zaslúženému víťazstvu. Ďakujem handlovským priaznivcom za elektrizujúcu atmosféru a dôveru."

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Vieme, že na handlovskej palubovke sa hrá veľmi ťažko, ale vedeli sme aj to, že potrebujeme pretrhnúť šnúru piatich prehier a ja som rád, že sa nám to podarilo. Musím ale povedať, že Handlová má veľmi kvalitný tím, ktorý nám robil problémy. Navyše sme produkovali množstvo chýb a nedokázali sme si vytvoriť pohodlné vedenie. Z tohto dôvodu sme sa až do konca stretnutia obávali o víťazstvo, no napokon sme to ale zvládli, a to je podstatné."

Richard Körner, hráč Prievidze: "Videli sme nádherné derby stretnutie, v ktorom sa výsledok prelínal z jednej strany na druhú a v ktorom si diváci prišli na svoje. Mali sme aj viac šťastia ako domáci, no chcel by som zablahoželať Handlovej k vynikajúcemu výkonu."

 

BKM Lučenec – BK Inter Bratislava 57:89 (12:21, 16:28, 20:15, 9:25)

Lučenec: Shelton 17, Agusi 14, Jacobs 13, Pipíška 4, Griffin 3 (Vranjes 4, Jackuliak 2, Grenda, Sarna a Vukovič 0)

Inter: Kinney 15, Smith 14, Barač a Baťka po 10, Skinner 9 (Mrviš 16, Abrhám 8, Fusek 4, Kozlík 3, Kuffa a Páleník 0)

TH: 17/14 – 10/8, Fauly: 14 - 19, Trojky: 5 – 11, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Čurilla

Povedali po zápase:

Tibor Jány, tréner Lučenca: "V porovnaní s Interom máme oveľa menej skúseností, čo sa aj ukázalo. Ale boli v našom tíme aj herné okamihy, kedy sa to prejavilo. Veľmi dobre sme hrali v úvodoch prvej a tretej štvrtiny. Súper sa rýchlo spamätal. Príchodom Tomáša Mrviša sa naša snaha akoby útočná aktivita zasekla. Bol to práve on, ktorý dokázal nájsť kľúč k tomu, aby Inter skóroval. Pokúšali sme zmeniť obranný systém, no párkrát nám to vyšlo, ale mali sme netaktické chyby, ktoré nás dokázali dostať do strát. Náš súper sa dostal postupne do pohody, hlavne premieňaním príležitostí za tri body. Následne bola naša situácia na palubovke neriešiteľná."

Ethan Jacobs, hráč Lučeneca: "Úvod zápasu sme mali výborný, no postupne sa prejavila kvalita nášho súpera. Ak by sme chceli vyhrať, museli by sme mať lepšie prihrávky, lepšie zakončovanie, lepšiu obranu, lepší útok. Inak sa nad Interom nedá vyhrať. Podarilo sa mi zabodovať, spoluhráči ma hľadali, no osobný úspech nezvíťazí nad kolektívom. Prehrali sme a som smutný.“

Oliver Vidin, tréner Interu: "S víťazstvom sme určite spokojní. V Lučenci sa nevyhráva ľahko, hlavne nie o 30 bodov. Súperovi sme nedovolili presadiť sa v našej obrane. Na druhej strane, my sme sa pekne rozbehli, za čo hovorí náš bodový zisk. Je to dobrá vizitka. Nič to však neznamená, ideme ďalej. Už sa pripravujeme na Komárno. Dúfam, že výkon zopakujeme alebo ho dokonca zlepšíme."

Michal Baťka, hráč Interu: "V tomto kalendárnom roku sme začali dobre doma s Handlovou. To sme chceli potvrdiť v Lučenci a aj sa nám to podarilo. Škoda tretej štvrtiny, kde sme súperovi umožnili dostať sa pod 15 bodov. V poslednej štvrtine sme ale ukázali, na čo máme a v zápase sme si zahrali všetci."

 


MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK Levickí Patrioti 87:67 (28:20, 19:13, 16:21, 24:13)

Komárno: Brooks 19, Miloševič 18, Delič 16, O'Reilly 8, Jankovič 4 (Goodman 12, Hunter 6, Hlivák 3, Bolek 1)

Levice: Gačeša 20, Tomič 14, Bojanovský 13, Williams 5, Alexander 4 (Žiak 6, Bachan 3, Krajčovič 2)

TH: 20/15 – 22/14, Fauly: 20 - 18, Trojky: 12 – 3, Rozhodovali: Lukáč, Doušek, Turčin

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Gratulujem chlapcom k tomuto víťazstvu, myslím si, že vzhľadom na našu bojovnosť, sme si túto výhru zaslúžili a dokázali sme tak zdolať veľkého súpera. Takisto veľmi ďakujem našim fanúšikom za podporu počas celého stretnutia."

Jamal Hunter, hráč Komárna: "Som veľmi šťastný za toto víťazstvo. Nielen preto, pretože sme ho veľmi potrebovali, ale aj kvôli našim fanúšikom, ktorí nám vytvorili perfektnú kulisu a ďakujeme im za to. Vyhrali sme nad silným súperom, zachytili sme úvod a aj keď sme sa nevyhli zaváhaniam, našou veľkou bojovnosťou a energiou sme si pripísali tento cenný triumf."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Bola to zaslúžená výhra Komárna, boli lepší a chceli vyhrať viac ako my. Boli tvrdší, agresívnejší a ako trénerovi sa ťažko koučuje, keď súper hrá s oveľa väčším nasadením a energiou. Potom sme sa síce vedeli vrátiť do zápasu, celkom sa nám to v tretej štvrtine podarilo, ale potom sme opäť urobili chyby. A boli to chyby, ktorým sme sa doteraz vyhýbali, no proste to nešlo. Bolo porušených aj veľa pravidiel, na ktorých sme sa dohodli. Prehra nás mrzí, avšak musíme sa z nej poučiť a ísť ďalej. Mali sme aj pekné výhry a verím, že táto prehra nás znova nakopne k lepším výkonom už cez víkend. Drámu z tejto prehry nerobíme, ale nehrali sme dobre, bolo to zlé, ale už sa pripravujeme na najbližší zápas so Svitom."

Foto: Karol Scholtz