• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dlhodobom zranení Csabu Kucsoru avizovalo vedenie Klubu Býkov Košice snahu o doplnenie kádra. Hľadanie náhrady bolo bleskové a už v úvodnom súboji domáceho turnaja vybehol na palubovku proti Interu Bratislava v bielom drese srbský rozohrávač Nikola Vasojevič.

“Som spokojný, pretože sme vyhrali a na palubovke sme sa prezentovali ako tím. Mali sme tam pár hluchých chvíľ, ale celkovo sme dodržali svoj plán a víťazstvo je naše. To ma určite teší,” vyslovil sa po svojej premiére Vasojevič. K víťazstvu 82:77 prispel dvomi bodmi. “Som tu len dva dni aj s cestou a tak to nebolo jednoduché. Moje výkony by sa mali zlepšovať od zápasu k zápasu. Urobím všetko preto, aby som sa s chlapcami rýchlo zohral a aby som bol pre tím užitočný. Môžem povedať, že sa tu cítim dobre. Chlapci ma prijali bez problémov, v tíme sa všetci rešpektujú a teším sa na samotnú sezónu.”

Podľa asistenta trénera Richarda Leška by mal príchod Vasojeviča pomôcť zvýšiť konkurenciu na pozícii rozohrávača. “Je to určite kvalitný hráč, ktorý toho predvedie v tejto sezóne určite viac ako v prvom zápase. Potrebuje sa ešte zohrať s novým tímom, ale sme presvedčení o tom, že bude veľmi užitočnou posilou.”

Tridsaťročný Srb prichádza do Košíc z Prievidze, kam zamieril len v auguste. S basketbalom začínal  Ergonome Best Nis, ale postupne si vyskúšal pôsobenie aj v ďalších európskych krajinách ako Bielorusko, Rumunsko, Maďarsko alebo Bosna a Hercegovina. V sezóne 2014/2015 začínal v gréckej najvyššej súťaži, za KAO Dramas odohral len tri duely, rovnaký počet zápasov odohral v Bosne a Hercegovine s tímom KK Mladost Mrkonjič Grad, ale v maďarskom Marso Nyíregyházi KK našiel potrebnú stabilitu. V 13 dueloch priemerne zaznamenal 10,4 bodu, 2,6 doskoku, 2,1 asistencie a 1,1 zisku.

Predchádzajúci ročník strávil vo farbách tuniského Etoile du Sahel. Srbský rozohrávač zažil so Sahelom doteraz najväčšie úspechy vo svojej basketbalovej kariére, sezónu odštartoval celkovým triumfom na Arabskom klubovom šampionáte, radoval sa z celkového triumfu v pohári a v lige skončil s tímom na striebornej pozícii.

V metropole východu narazil na niekoľko známych tvárí. “Pár chlapcov poznám z predošlých rokov. Počul som, že mesto je pekné, tím je silný a výborné sú i tréningy. Verím teda, že sezóna prebehne podľa našich predstáv,” vyslovil sa Nikola Vasojevič a na margo predsezónnych cieľov dodal: “Nechcem mať silácke reči. Všetko ukáže až samotná sezóna. Určite ale urobíme všetko preto, aby sme boli na jej konci spokojní.”

Autor a Foto: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk