• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvý súťažný zápas novej sezóny obstará úradujúci šampión Eurovia SBL BC Prievidza. V historickom prvom ročníku Ligy majstrov sa predstaví v 1. predkole v dvojzápase proti rumunskému majstrovi CSM CSU Oradea.

CSM CSU Oradea (Rumunsko) - BC Prievidza 

Antonio Alexe aréna, utorok 27.9. o 18:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Delegácia rozhodcov: Aleksandar Glišič (Srb.), Vilius Maciulaitis (Lit.), Yohan Rosso (Fr.)

 

BC Prievidza – CSM CSU Oradea (Rumunsko)

Niké aréna, štvrtok 29.9. o 18:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Delegácia rozhodcov: Radomir Vojinovič (Č. Hora), Arnis Ozols (Lot.), Yener Yilmaz (Tur.)

 

Pohľad do kuchyne

Prievidza: Zverenci trénera Miljana Čuroviča majú za sebou hektickú prípravu, ktorú poznačila napríklad absencia reprezentantov, ale aj zranenia hráčov. Aj napriek týmto starostiam a zmenám v kádri sa podarilo odohrať v príprave sedem zápasov s bilanciou piatich výhier a dvoch prehier. Ešte lepšou správou je, že do dvojzápasu s Oradeou by mali Prievidžania nastúpiť v plnej sile.

Oradea: Rumunský majster už ostrú sezónu začal, najskôr prehrou v Superpohári, kde podľahol U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 76:80. Do ligy mal však víťazný vstup, v prvých dvoch kolách zaznamenal dve výhry – nad BC Mures 76:70 a BCM U Pitesti 81:73. Rumuni sa netaja vysokými ambíciami v novej sezóne, v lige chcú obhájiť titul a v Lige majstrov chcú postúpiť minimálne do skupinovej fázy. Vedenie klubu vsadilo na skúsenosti, ktoré by tieto ciele mali naplniť. Či už je to napríklad 30-ročný americký rozohrávač Martin Zeno so skúsenosťami z VTB ligy, rovnako starý krajan Sean Barnette, 34-ročný Srb Branko Mirčovič, ale aj ďalšie tváre v tíme Cristiana Achima. Na strane súpera tak hrá nielen veková, ale aj medzinárodná skúsenosť. Oradea sa vracia do Európy po ročnej pauze.

 

Kto proti komu: Zaujímavý súboj možno čakať na pozícii rozohrávača, v tíme Oradei sa o viac ako polovicu bodov v zápase stará trio Martin Zeno, Branko Mirčovič a Muhammed Pašalič. Na prievidzskej strane je Andre Jones s výbornými štatistikami v príprave a talentovaný Mário Ihring.

 

Základná päťka CSM CSU Oradea - Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na jednotlivých hráčov základnej päťky. V prehľade vychádzame z najčastejšej zostavy tímu v zápasoch. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas:

  • Martin Zeno – 15,5 bodu, 5,0 doskoku, 7,0 asistencie, 1,5 zisku, 1,0 bloku, 1,0 strát, 1,0 faulov
  • Sean Barnette – 14,0 bodu, 8,5 doskoku, 1,5 asistencie, 1,5 zisku, 1,0 strát, 1,0 faulov
  • Muhammed Pašalič – 14,0 bodu, 1,0 doskoku, 2,0 asistencie, 0,5 zisku, 0,5 bloku, 2,0 strát, 2,5 faulov
  • Branko Mirčovič – 13,0 bodu, 5,0 doskoku, 6,5 asistencie, 1,5 zisku, 1,5 strát, 1,5 faulov
  • Sean Danison – 4,5 bodu, 4,5 doskoku, 0,5 asistencie, 1,5 bloku, 2,0 strát, 2,5 faulov

 

Povedali pred zápasom:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Našou ambíciou a cieľom je zahrať kvalitné, maximálne zodpovedne a s veľkou energiou proti silnému rumunskému majstrovi. Je to výborná príležitosť zahrať si v Európe, zbierať skúsenosti, rásť ako tím a celkovo ako klub. Je to kvalitný súper, plný profesionálov a trénerom, ktorý je tam už šesť rokov. Minulý rok vyhrali svoj prvý titul, čo im dodalo veľa sebaistoty. Hrajú organizovane, menia spôsob obrany, majú mnoho kvalitných jednotlivcov a od začiatku prípravy sú spolu. Ich liga už začala, vyhrali úvodné dve kolá. Zohratosť bude ich veľká prednosť, ale uvidíme, čo ukážu samotné zápasy."

Marko Batina (hráč Prievidze): "Očakávame dva výborné zápasy proti veľmi dobrému súperovi. Oba tímy vyhrali vo svojich krajinách titul, takže kvalita je nespochybniteľná. Fanúšikovia môžu čakať dobrý basketbal. Vieme, že sú dobrý tím, hrajú organizovane v útoku i v obrane. Majú tiež niekoľko výborných jednotlivcov, ktorú pracujú rovnako dobre aj pre tím. Rešpektujeme silu súpera, ale vieme, že kvalita je tiež aj na našej strane. Cieľom je hrať najlepšie, ako sa bude dať. Mali sme svoje problémy v príprave, ale to je už za nami. Chceme zo seba odovzdať maximum, hrať na najvyššej možnej úrovni a tiež si užiť takúto možnosť."

FOTO: Facebook