• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V súboji o tretie miesto v ôsmom kole Eurovia SBL zvíťazili basketbalisti KB Košice nad Iskrou Svit 85:76. Zverenci Miljana Čuroviča sú aj naďalej doma bez prehry, proti „podtatrancom“ si zapísali už piaty triumf pred svojim publikom.

"Bol to veľmi rozpačitý zápas, v ktorom sme striedali veľmi dobré chvíle s chvíľami zlými. Vieme, že príchod nového hráča urobil nejaké pohyby v mužstve a my to riešime. Verím, že sa čo najskôr zohráme a budeme vyzerať inak. Podstatné je víťazstvo," zhodnotil triumf nad Svitom tréner Miljan Čurovič, ktorý vidí v hre svojho tímu stále veľmi slušné rezervy. "Na to, aby sme hrali svoj najlepší basketbal, sa ešte potrebujeme zohrať. Ostávame pevne na zemi a myslím si, že začneme hrať lepší a lepší basketbal. Dúfam, že tento zápas sme jednoducho prežili a teraz pôjdu naše výkony plynule nahor."

Aj autor pätnástich bodov, piatich doskokov a dvoch asistencií Igor Marič priznal, že viac ako výkon ho potešil zisk bodov do tabuľky.

"Tento tím má na viac, ale prechádzame procesom, na konci ktorého by mali byť oveľa lepšie výkony. Určite máme veľký priestor pre zlepšenie. Vieme o tom a pracujeme na tom," zdôraznil chorvátsky krídelník a na margo samotného zápasu pridal: "Bol to ťažký zápas. Svit hrá tento rok dobrý basketbal. Možno vzhľadom na jeho užšiu rotáciu sme čakali ľahší priebeh, ale bola to dráma až do konca. Z našej strany to nebol najlepší zápas a nehráme tak, ako sme očakávali. Niekedy vyhráte ľahšie, inokedy ťažšie – podstatné je však vyhrať."

Svit sa v záverečnej štvrtine doťahoval a práve v tých chvíľach pomohol Marič svojmu tímu dvoma úspešnými trojkami, ktorými zvýšil náskok Býkov na osem bodov. Húževnatí hostia dokázali ešte raz skorigovať na rozdiel štyroch bodov, no potom ich nádeje definitívne zahasil piatimi bodmi najlepší strelec zápasu Svetozar Stamenkovič (21 bodov).

"Máme našťastie širokú rotáciu a zabrať môže hocikto. Keď sa naskytne otvorená strela, potrebujeme ju využiť. Máme totiž dobrých strelcov a to sa v závere ukázalo," odfúkol si Igor Marič.

Emotívny návrat do Angels arény zaznamenal pivot Maurizio Galata.

"Určite som sa cítil inak. Ja mám Košice stále veľmi rád a ďakujem množstvu ľudí, ktorí tu na mňa mávali, podávali mi ruky a pýtali sa, ako sa mám. Bol to dobrý pocit," priznal Galata, ktorý strávil na palubovke vyše 27 minút. "Užívam si to. Po dvoch rokoch presedených v Košiciach som sa sem vrátil ako hrajúci hráč a na palubovke som bol väčšinu zápasu. Mal som z toho dobrý pocit a rovnako tak aj z nášho výkonu. Bojovali sme a urobili sme veľa dobrých vecí. Sme však realistami a súper bol veľkým favoritom. Ukázal svoju kvalitu."

KB Košice – Iskra Svit 85:76 (20:20, 26:19, 18:17, 21:20)

Košice: Stamenkovič 21, Marič 15, Fletcher 12, Korner 8, Palm 6 (Sedmák 12, Pilčevič 5, Djordjevič 4, Baldovský 2, Židzik 0)

Svit: Avramovič 20, Ivelja 17, Jackson 16, Radonjič 12, Galata 5 (Ivan 4, Bizub 2, Davis 0)

TH: 22/18 – 8/6, Fauly: 19 – 22, Trojky: 9 – 8, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Životský

Highlighty zo zápasu Košice - Svit:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk