• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Z tabuľkového pohľadu to bol jeden z najzaujímavejších duelov kola, súboj Handlovej s Karlovkou mal dôležitosť nielen z pohľadu zisku dvoch bodov, ale z pohľadu šancí na účasť na Slovenskom pohári a v play off. Spokojnejší napokon odchádzali hostia, na Hornej Nitre zvíťazili 81:74.

Zverenci trénera Petra Ivanoviča sa odrazili od stredajšej „facky“ v zápase s Levicami najlepším možným spôsobom. Handlovú nepustili v zápase ani raz do vedenia, keď to bolo potrebné, tak vedeli zabrať a nenechali sa vyviesť z miery ani vtedy, keď „Baník“ zrovnal skóre duelu. „Nebol to vôbec jednoduchý zápas. V Handlovej sa vždy hrá ťažko, sú tam zlé podmienky pre súpera. Majú tiež dobré publikum, ktoré ich ženie dopredu. My sme začali od začiatku zápasu koncentrovane. To, čo sme si povedali od začiatku, že budeme plniť, sme aj splnili. Potom sme našou nekoncentrovanosťou stratili vybudovaný náskok. Súper sa na nás dotiahol, boli sme trochu nervózni, ale na konci zápasu sme sa opäť dostali do vedenia a zvíťazili,“ zhodnotil triumf hosťujúci krídelník Dávid Abrhám.

Handlová mení pod taktovkou nového trénera Dušana Kasuma postupne svoju hernú tvár, ale zatiaľ tomu chýba to najpodstatnejšie – víťazstvá. K ukončeniu série prehier nepomohla ani nová tvár v tíme, srbský krídelník a autor 26 bodov Djordje Tresač. „Prvý polčas nám ušiel, hlavne v útoku sme boli nervóznejší. Pramenilo to určite aj z toho, že sme pomenili v poslednej dobe dosť vecí za krátky čas. Prišiel nový hráč a niektoré nové veci sa musia ešte zosúladiť. Druhý polčas už vyzeral lepšie, bolo vidieť hlavne trošku bojovnosti. V závere sme sa ešte dotiahli, bohužiaľ, potom nám Karlovka odskočila. Urobili sme ešte pár jednoduchých chýb v obrane a záver si už postrážili,“ vyjadril sa domáci Ondrej Haviar.

„Vysokoškoláci“ zabrali konečne po individuálnej stránke, k 24-bodovému Abrhámovi sa pridal s 23 bodmi Andrej Kuffa a s 15 bodmi Roman Vido. „Všetci chalani prispeli do zápasu svojim podielom. Snažíme sa hrať kolektívne, niekedy to vyjde na jedného, niekedy na druhého, že potiahne tím. Snažíme sa navzájom dopĺňať. Z nášho pohľadu je víťazstvo pre nás určite dôležité, s takýmito tímami chceme vyhrávať s ohľadom na play off a Slovenský pohár. Je to pre nás cenné,“ dodal Haviar.

Handlovčania už síce nevyhrali šesť zápasov za sebou, ale flintu ešte do žita nemusia hádzať. V tabuľke sú aktuálne na ôsmom mieste so štyrmi víťazstvami a dvanástimi prehrami. Progres pod Kasumom je badateľný, preto je asi len otázkou času, kedy sa táto negatívna séria zlomí. „Zápasy medzi tabuľkovými susedmi nie sú o dva, ale o štyri body. Musíme proste tvrdo pracovať počas tréningov, zohrať sa a od zápasu k zápasu sa zlepšovať. To je pre nás jediná cesta,“ myslí si Haviar.

Čo ukázal zápas: Hlavne veľmi dobrú streľbu za dva body z pohľadu Karlovky, úspešnosť mali až 60%. Darilo sa im aj pod košom a po druhých šanciach, svojho súpera v tomto smere predčili spolu až o 15 bodov. Výstrahou môže byť produkcia lavičky, tá handlovská zaznamenala v tomto dueli až o 25 bodov viac.

Highlighty zo zápasu Handlová – Karlovka:

Foto: Martin Šopinec