• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V útočne ladenom zápase si „žlto-čierni“ postrážili domácu neporaziteľnosť a natiahli víťaznú sériu o ďalší zápas. Piaty triumf za sebou zaznamenali proti Iskre Svit po výsledku 107:87.

Inter len potvrdil, že prečo je na prvom mieste tabuľky. Polčas proti „medveďom“ vyhrali 61:45, k tomu si treba aj pripočítať 58-percentnú streľbu za tri body. Práve toto výrazne pomohlo k zisku ďalších dvoch bodov do tabuľky.

„Nie je pravidlom, že sa mi tak strelecky darí, raz to padne, inokedy nie. Ja si však verím. Strieľam často. Keď si veríte, tak premeníte viac pokusov. V zápase so Svitom mi to celkom išlo. Som rád, že som trafil aj z väčších vzdialeností. Nejde mi o to, aby som bol najlepším strelcom. Dôležité je, keď vyhrávame ako tím. V tomto družstve môže dať veľa bodov každý hráč. Teší ma, keď máme z toho všetci dobrý pocit a najmä keď vyhrávame,“ zhodnotil svoj prínos pre družstvo domáci krídelník Tomáš Mrviš. V zápase sa prezentoval 25 bodmi, zo siedmich pokusov za tri body premenil päť.

Svit neprišiel do Bratislavy odovzdane, naopak prišiel so skalpom z komárňanskej a prievidzskej palubovky. Lenže väčšia rotácia na strane domácich dopomohla k tomu, aby zlomili odpor húževnatého súpera.

„Inter má veľkú kvalitu, išla im streľba, dobre si rozhadzovali loptu a ukázali, prečo sú na čele tabuľky a prečo vyhrali titul. V Bratislave sme boli oslabení o pivota Davisa. Rotácia tak bola užšia, čo nám nepomohlo. Určite sme chceli zahrať lepšie. Dôležité je, aby sme ďalej pracovali tak, aby sme boli dobre pripravení na play off,“ povedal po zápase 23-bodový Pavol Lošonský.

Interisti si užili dlhšie sviatočné voľno, oproti väčšine tímov mali až 10-dňovú prestávku. Aj toto sa podpísalo na väčšej pohode, ktorá sa odrazila aj na palubovke. „Vedeli sme, že Svit vyhral v Prievidzi a prídu namotivovaní. Aj tak som však veril, že vyhráme. My sme mali od basketbalu dlhšiu prestávku. Možno na začiatku to trochu vyzeralo, že nám všetko nevychádza. Postupne sme sa však dostali do potrebného rytmu a začalo sa nám dariť. Voľno nám pomohlo, mali sme chuť do hry. Zápas so Svitom sme zvládli. Ideme sa pripravovať na ďalšie stretnutia,“ povedal Mrviš.

Iskra patrí v tejto fáze súťaže spolu s Prievidzou a Komárnom medzi mužstvá, ktoré sa bijú o štvrté miesto v tabuľke. Aj po výsledkoch v 21. kole sa zamiešalo poradie na týchto pozíciách. Práve toto miesto môže byť kľúčové v nasadení do play off, lebo v prvom kole zabezpečí domáce prostredie pri prípadnom rozhodujúcom piatom súboji.

„Určite chceme bojovať o štvrté, možno aj tretie miesto. Na začiatku sezóny sme mali problémy so zraneniami, teraz sa to už stabilizovalo. Máme kompletný káder a môžeme sa každým dňom zlepšovať.  Dokázali sme to aj výhrami v Komárne a Prievidzi. Je výborné, že ukazujeme, že vieme vyhrať aj na ihriskách súperov. V predchádzajúcej sezóne sa nám to až tak nedarilo. V šatni je výborná atmosféra a vieme zabojovať o víťazstvo aj na palubovkách súpera,“ dodal na záver kapitán Svitu.      

Čo ukázal zápas: O 34% lepšiu streľbu za tri hody v prospech Interu, na svojom konte o 11 úspešných pokusov viac. Okrem toho bolo tímovejší, čo dokumentuje 23 asistencií. Svit naopak bojoval vďaka výbornej úspešnosti za dva body (71%) a z čiary trestných hodov (88%).

Hráči zápasu: Domácu stranu potiahli viacerí dvojciferní strelci, svoj najlepší výkon v aktuálnom ročníku predviedol Tomáš Mrviš, autor 25 bodov a troch asistencií. U hostí sa tradične mohli spoľahnúť na služby Pavla Lošonského, v zápase zaznamenal 23 bodov, 5 doskokov a 2 asistencie.

Čo ďalej: Inter cestuje do Komárna odčiniť prehru z predchádzajúceho merania síl na palubovke vicemajstra. Svit sa opäť predstaví v hlavnom meste, tentoraz však na palubovke Karlovky.

Videoreport zo zápasu Inter – Svit:

Foto: Vladimír Dorňák