• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V úvodnom vzájomnom súboji sezóny podľahli basketbalisti KB Košice majstrovskému Interu na jeho palubovke o štyri body. Tesná porážka „býkov“ zdravo rozzúrila a odvtedy už dokázali poraziť tím z hlavného mesta štyrikrát v rade.

Na februárový domáci triumf vo finále Slovenského pohára nadviazali aj v stredajšom súboji 34. kola Eurovia SBL Ligy, keď triumfovali nad už istým víťazom základnej časti 85:71.

„Bol to zápas hodný play off, ktorý si museli diváci užiť,“ vyslovil sa po víťazstve o štrnásť bodov tréner KB Košice Miljan Čurovič. „Malo to nasadenie, napätie i výsledkový obrat. Som veľmi rád, že mužstvo odpovedalo správnym spôsobom na debakel v Prievidzi a ukázali sme, že ak hráme ako tím, tak nás môže poraziť len málokto.“

Aj kapitána a autora štrnástich bodov Richarda Körnera potešila reakcia, ktorú ukázal tím po sobotňajšej prehre 85:102 na Hornej Nitre.

„V Prievidzi sme neodohrali ideálny zápas a Prievidza hrala vynikajúco. Chceli sme si napraviť chuť a celé stretnutie sme hrali rozumne. Zabrali sme v obrane a v druhom polčase sme dali aj pár veľkých striel. Bol to ťažký zápas na úrovni play off. Inter síce prišiel bez troch hráčov, ale majú veľmi širokú lavičku a nebolo to na nich poznať. Trvalo nám skoro tri štvrtiny, kým sme sa od nich odlepili. Hovorím, bol to play off-ový zápas.“

Košičania nezačali ideálne a prvú štvrtinu prehrali o osem bodov. Ešte do prestávky však zabrali a do šatne sa vracali za nerozhodného stavu 44:44. Z hry pritom dokázali vyradiť najväčšiu hviezdu Interu Radoslava Rančíka, ktorý sa vyfauloval už v osemnástej minúte.

„Ťažko povedať, či nám to pomohlo, ale určite sa hrá lepšie, ak sa dostane hráč jeho kvalít zo zápasu. Boli však nastavené také kritériá, aby sa tu niečo neudialo a zvládli sme to dobre. To čo sme mali ukázať, to sme ukázali,“ zdôraznil Körner.

„Býci“ už Inter o víťazstvo v základnej časti obrať nemôžu, no fakt, že ho dokázali poraziť v štyroch z piatich vzájomných zápasov, im dodáva sebavedomie. Skúsený tréner Čurovič však zároveň upozorňuje: „To nemusí znamenať nič. Naša bilancia v lige nie je celkovo ideálna. Porazili sme štyrikrát Inter, ale to podstatné sa bude odohrávať v play-off a na to sa pripravujeme celý rok.“

Dve kolá pred koncom majú Košičania rovnakú bilanciu ako tretie Levice. Z pohľadu možnej účasti v semifinále môže pritom zohrať druhá priečka garantujúca výhodu domácej palubovky veľkú rolu.

„Máme pred sebou ťažký zápas vo Svite a doma Komárno. Cieľom je vyhrať obe tieto stretnutia a vytvoriť si tak pred play-off čo možno najlepšiu východiskovú pozíciu,“ povedal Rišo Körner a tréner Miljan Čurovič na margo tabuľkového postavenia pridal: „Chlapcom som povedal, že aj keď skončíme na treťom mieste, tak to nebude koniec sveta. Podstatné je, aby sme zvládli veci, na ktorých pracujeme a do play-off vstúpili v plnej sile. Samozrejme, to druhé miesto chceme.“

Highlighty zo zápasu Košice - Inter:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk