• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bol to duel tabuľkových susedov a zároveň čakateľov na prvé víťazstvo v sezóne. Spišiaci napokon premenili štvrtý pokus, po víťazstve 89:76 si pripísali do tabuľky premiérovo dva body. Nováčikovi z Lučenca nevyšla piata šanca, po strede tak zostáva jediným tímom bez výhry.

Dôležitosť zápasu bolo cítiť už aj na samotnej palubovke, tímy si striedali vedenie po celé tri štvrtiny. Mierne navrch však mali dlhú dobu domáci basketbalisti. „Po tri štvrtiny to bol z našej strany dobrý zápas. V záverečnej časti sme však nepremieňali šance, nebol to dobrý koniec od nás,“ povedal po stretnutí hráč Lučenca Johnny Griffin.

Spišská Nová Ves si držala svojho súpera na dostrel, najviac pustila „Novohradčanov“ k vedeniu o päť bodov. Aj preto mala stále šancu na výhru. Oproti predchádzajúcim zápasom však nestratili zverenci trénera Georgiosa Bitzanisa koncentráciu, čo sa naplno preukázalo v záverečnej časti. V nej predviedli skvelý finiš, v koncovke nepustili nováčika k žiadnemu tlaku. „Bol to veľmi dobrý duel, klobúk dole pred Lučencom, hral dobre. V porovnaní s predchádzajúcim zápasom sme hrali kolektívne, každý pomohol svojou troškou. Kľúčom k zápasu bolo vyhrať a urobiť všetko pre to, aby sme dva body získali,“ vyjadril sa hosťujúci rozohrávač Eric Nottage.

Američan priniesol čerstvý vietor do hry „Novovešťanov“, už v úvodnom stretnutí zaujal svojimi číslami, v Lučenci ich ešte posunul na ďalšiu úroveň. Dôkazom toho je 22 bodov, 12 doskokov a 4 asistencie. Nottage sa v závere podieľal na cennom triumfe. „Posledných päť minút sme boli nesústredení. Namiesto toho, aby sme urobili rozhodujúci krok a vyhrali, tak sa musíme v ďalších stretnutiach sústrediť na defenzívu a premieňať strely v útoku. Tlak teraz vôbec necítime. Určite vieme hrať lepšie, musíme sa vrátiť k tréningov a pripraviť sa na ďalší duel proti Žiline,“ zamyslel sa Griffin.

Pre jedného sa šnúra prehier skončila, druhý si ešte minimálne do soboty musí počkať. Spišiakom pravdepodobne odpadol veľký kameň zo srdca, víťazstvo vonku ich môže naštartovať k postupu v rámci tabuľky. „Bola to pre nás veľká úľava, ale musíme ešte veľa pracovať. V novom tíme sa mi páči, je tu skvelá skupina hráčov. Chceme vyhrávať, to je náš cieľ. O mojich štatistkách to nie je, ja chcem nechať na ihrisku pre svojich spoluhráčov a trénerov dušu,“ uzatvoril hodnotenie zápasu Nottage.

Čo rozhodlo: Výsledok síce hovorí, že Spišiaci vyhrali 13-bodový rozdielom, ale štatistiky sú veľmi vyrovnané. Pre hostí hovorí viac úspešných pokusov za tri body, pre domácich body po stratách. Podľa všetkého však prvý menovaný faktor bol kľúčový.

Kto zaujal: V tíme Lučenca si drží solídne čísla Duke Shelton, tentoraz si zapísal do štatistík 13 bodov a 7 doskokov. U Spišiakov ťahal družstvo Eric Nottage, autor 22 bodov, 12 doskokov a 4 asistencií. Spomedzi všetkých účastníkov zápasu mal zároveň najvyššie číslo plus/mínus bodov - +17.

Highlighty zo zápasu Lučenec – Spišská Nová Ves:

 Foto: Jozef Mikuš