• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Víťazstvo 105:71 v Handlovej môžeme pokojne označiť za jedno z najdominantnejších v tejto sezóne. Býci sa k prvej stovke na palubovke súpera dopracovali výbornou efektivitou (streľba za dva body na úrovni takmer 80%), prevahou na doskoku (42-25 v prospech KB), ako aj rýchlou hrou, z ktorej pramenili body z protiútokov (10-2). 

“Od začiatku sme diktovali tempo zápasu a som rád, že nám vyšla už prvá štvrtina. Tou sme sa nakopli a potom bolo veľmi dôležité, že sme si svoj náskok s prehľadom udržiavali. Celkovo to bol pre nás veľmi vydarený zápas,” pochvaľuje si Milan Žiak, ktorý nasúkal do handlovských košov 21 bodov. Celý tím Košíc však predvádzal jednu utešenú akciu za druhou. “Vedeli sme, že Handlová má trochu problém v obrane a tak sme sa ich snažili rozhodiť. Dôležité boli rýchle prihrávky a rýchly prechod do útoku. Vďaka tomu sme dávali od úvodu pomerne ľahké koše.”

Zatiaľ čo pri predošlých stovkách Býkov prekonával magickú hranicu Žiak, tentoraz sa tejto milej úlohy zmocnil LaDarius White. “Určite sme to nenechali bez povšimnutia. Kapitán Mišo Baťka už 'Snoopa' oboznámil s povinnosťami v takých prípadoch a uvidíme ako sa k tomu postaví,” pousmial sa dobre naladený Milan. K spomínaným 21 bodom pridal v baníckom meste dva doskoky a štyri asistencie. Oficiálna stránka Eurovia SBL Ligy ho za tento výkon odmenila titulom “hráč kola”. Ešte väčšej pocty sa dostalo Michalovi Baťkovi, ktorého vyhlásili za slovenského hráča mesiaca november.

“Práve teraz sme sa o tom rozprávali v šatni. Mišovi som samozrejme zablahoželal a všetci mu to veľmi prajeme. Pre náš tím je to pod košom nesmierne platný hráč a sme radi, že sa mu takto darí. Toto ocenenie si určite zaslúžil,” vyslovil sa úprimným tónom Milan Žiak tesne pred štvrtkovým večerným tréningom. V súvislosti s vlastným ocenením pridal: “Mne stačí aj hráč kola. Každý podobný titul poteší, pretože svedčí o dobrom výkone.”

O podobný honor sa Milan pokúsi aj v sobotu. Do Angels arény pricestuje Svit a práve s Iskrou majú Košičania nevybavené účty. V súboji štvrtého kola prehrali pod Tatrami 82:83 košom z poslednej sekundy.

“Tú poslednú sekundu máme všetci v hlavách. Ideme im to vrátiť, dá sa povedať – ideme sa pomstiť,” uviedol nekompromisne Milan Žiak. “Verím, že nadviažeme na Handlovú a budeme od prvej štvrtiny dominantným tímom. Ľahké to však nebude. Svit je dosť nepredvídateľný tím. Jeho jednotlivci dokážu zažiariť a inokedy sú neviditeľní. Musíme si dať veľký pozor, ale pred každým našim domácim zápasom platí stále to isté – doma by sme nemali prehrať žiadny zápas.”

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk