• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti KB Košice odštartovali v pondelok večer prípravu na novú sezónu. Tréner Miljan Čurovič privítal v Angels aréne všetkých päť legionárov, pre reprezentačné povinnosti zatiaľ v tíme chýbajú Stanislav Baldovský a Peter Sedmák.

“Som rád, že som mohol už na prvom tréningu privítať všetkých piatich legionárov, čiže Stamenkoviča, Mariča, Djordjeviča, Palma i Fletchera. Okrem nich tu máme Dudu, Židzika a troch juniorov. Na skúške tu máme i jedného mladého Srba,” vyslovil sa krátko pred prvým tréningom tréner Miljan Čurovič. “Zavítal medzi nás aj Rišo Körner, ktorý je momentálne bohužiaľ zranený. Veríme, že sa k nám pripojí čím skôr.”

Práve Körner bude v novej sezóne kapitánom Býkov, pričom počas jeho liečby preberie kapitánske povinnosti Igor Marič.

“Zo zranenia som samozrejme smutný. Na reprezentačnej úrovni som chcel dokázať, že aj Slováci vedia hrať dobrý basketbal. Bohužiaľ som sa na tréningu zranil a momentálne mám nohu stále opuchnutú. Na tréning som priniesol výsledok magnetickej rezonancie a uvidíme, čo na to povie doktor. Neviem či to bude trvať týždeň, alebo dva, ja samozrejme dúfam, že to bude kratšia pauza,” vyslovil sa Körner po príchode na prvý tréning KB Košice. Ciele pre novú sezónu sú podľa neho jasné. “Po desiatich rokoch som sa vrátil domov do Košíc. Chcem sa teda zlepšovať po boku týchto skvelých chlapcov, chcem byť užitočným členom tímu a radi by sme samozrejme dosiahli úspešný výsledok. Úspech sa vopred zaručiť nedá, pretože veci sa môžu zvrtnúť na jednej maličkosti. Určite však preto urobíme všetko.”

Tréner Čurovič plánuje postupovať krok po roku. Fáza vyskladania kádru je na konci a teraz nastáva fáza fyzickej a psychickej prípravy.

“Už viackrát som povedal, že základom je vytvoriť silný charakter a chémiu tímu. S vyskladaným kádrom som veľmi spokojný a verím, že chlapci dajú do prípravy všetko. Som tréner demokrat a určite im budem načúvať. Ak by však do toho nedávali maximum, tak nebudem mať zľutovania,” pousmial sa srbský kormidelník. Svojich zverencov si preklepol aj po zdravotnej stránke. Pondelkové dopoludnie totiž patrilo lekárskym testom v nemocnici Šaca. “Všetci sú našťastie zdraví a ako tak pripravení. Niektorí viac, iní menej. Hlavami sú možno ešte trochu na dovolenkách, ale to sa teraz končí. Pustíme sa do práce a keď sa k nám pripoja i reprezentanti, začneme pracovať aj na systémoch. Čo sa týka cieľov pre novú sezónu, tak my ich samozrejme v hlavách máme. Nahlas ich však teraz hovoriť nebudem.”

Úvodný prípravný zápas pred novou sezónou by mali odohrať basketbalisti KB Košice 26. augusta doma proti Spišskej Novej Vsi.

Káder KB Košice: Igor Marič, Richard Körner (prišli z BC Prievidza), Eric Palm (Bakken Bears – Dánsko), Peter Sedmák (Handlová, Dynamic BG Belehrad – Srbsko), Svetozar Stamenkovič (Jászberényi Kosárlabda Sportegyesület – Maďarsko), Stanislav Baldovský, Filip Duda, Ivan Židzik (Karlovka), Rahmon Fletcher (Newcastle Eagles), Vladimir Djordjevič (KK Bosna)

Prípravné zápasy (možná úprava termínov):

26.8. – KB Košice – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

8. – 10.9. – Medzinárodný turnaj v Košiciach (KB Košice, Šopron KC – Maď., SCM CSU Craiova – Rum.)

13. – 14.9. – Medzinárodný turnaj v rumunskom Sibiu (CSU Sibiu – Rum., KB Košice)

16.9. – CSM Oradea (Rum.) – KB Košice

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk