• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Z reprezentácie sa vrátil skôr, ako mu bolo milé. Dvadsaťšesťročný krídelník Richard Körner plánoval počas leta rozšíriť zbierku svojich skúseností s medzinárodným basketbalom, no zranenie členka ho poslalo z Bratislavy s predstihom domov. Zároveň sa tým oddialil začiatok jeho prípravy s novými spoluhráčmi z Košíc a oželieť musel aj prvý prípravný zápas proti Spišskej Novej Vsi. Tesne na prahu domáceho turnaja však hlási stratený syn košického basketbalu návrat na palubovku a v piatkovom súboji proti rumunskej Craiove už nechce byť iba fanúšikom na striedačke.

„Ja by som chcel hrať naozaj veľmi. Na takéto prestávky totiž nie som zvyknutý. Aj po sezóne si dávam tradične voľno len na týždeň či desať dní. Verím, že ma noha pustí na palubovku, ale nechcem byť len hráč do počtu,“ zdôraznil Körner. „Na to som celé leto nepracoval. Ak mám hrať zápas, musím byť plnohodnotným hráčom tímu. Chcem tam nechať energiu, doskakovať, pomôcť v obrane. Samozrejme, minutáž bude spočiatku okresaná, pretože po zranení treba začať rozumne.“

Keď už mu ušla konfrontácia na reprezentačnej úrovni, teší sa Rišo aspoň z možnosti porovnať si svoje sily s klubovými celkami z Rumunska a Maďarska.

„Craiova i Šopron predstavujú kvalitné tímy, ktoré nás určite preveria. Vieme, že majú vyššie rozpočty, ale s trénerom Čurovičom sme vlani na vlastnej koži zažili, že aj proti silným súperom sa dá hrať dobrý basketbal. Sú to tiež iba hráči z mäsa a kostí. Hlavne hráme doma a verím, že budeme mať veľkú podporu fanúšikov. Na ihrisku nehrajú rozpočty, ale hráči. Máme trénera, ktorý je špecialista na vytvorenie pozitívneho tlaku a to chceme využiť,“ vyslovil sa slovenský reprezentant, ktorý prestúpil do Košíc v lete z Prievidze. Jeho prvou úlohou tak bolo zoznámiť sa s novými spoluhráčmi.

„Väčšinu chlapcov som poznal, ale prekvapil ma hlavne Vlado Djordjevič. Je to výborný človek a má dobrý štýl hry. Nesilí to na seba a je to pravý tímový hráč. Výborné veci musím povedať aj o „Fletchovi“ (Rahmon Fletcher, pozn. red.), na ktorého som sa pýtal Andre Jonesa. Vravel mi, že je to výborný chalan a zatiaľ to všetko sedí. Nie je to typický Američan, ktorý by hral na seba. Práve naopak, loptu sa snaží posúvať spoluhráčom,“ ocenil basketbalové vlastnosti svojich spoluhráčov Körner.

Práve nesebecký prístup a vyladená partia budú podľa neho základom úspechu. V tomto smere poslúžil výborným spôsobom aj nedávny teambuilding v Liptovskom Jáne.

„Pomohlo nám to hlavne zreštartovať hlavy. Zatrénovali sme si v inom prostredí a išlo o príjemnú zmenu. Športový život je totiž o neustále sa opakujúcich veciach. Takéto nové momenty pomôžu tímovej chémii,“ zamyslel sa Rišo Körner.

Okrem vlastnej prípravy pochopiteľne sleduje aj novinky v táboroch súperov.

„Sezóna bude určite zaujímavá a osobne som prekvapený napríklad z nováčika zo Žiliny. V príprave prehrala so Svitom o bodík, dobrý zápas odohrala v Čechách. Bude to vyrovnané a rozhodovať budú detaily. Základom úspechu bude dobrý tím a to je náš cieľ. Ak sa mužstvo nerozháda ani v ťažkých chvíľach, tak má základný predpoklad uspieť. Moje skúsenosti mi hovoria, že ak je to takto, tak je cesta k cieľu ľahšia. Hráčov máme vynikajúcich a ak to bude fungovať, tak to môže byť veľmi pekná sezóna,“ dodal Richard Körner.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk