• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prehra v Žiline pôsobila na prvý pohľad šokujúco. Výrazný podpis na nej však nesie séria zdravotných výpadkov, ktorá oklieštila rotáciu Býkov.

„Nešťastná zhoda okolností,“ vracia sa k stredajšej prehre 89:90 tréner Miljan Čurovič. „Ráno pred odchodom nám Vlado Djordjevič povedal, že má vysokú teplotu. Stamenkovič ohlásil problém s rukou a rozcvička ukázala, že s tým hrať nemôže. Počas zápasu si zranil nohu Marič a nastúpiť tak musel Palm, ktorý predtým vôbec netrénoval. So sebazaprením odohral aspoň desať minút. Nechcem to použiť ako výhovorku, sú to jednoducho fakty, ktoré nás ovplyvnili v tomto zápase. Faktom je však i to, že sme to mali vyhrať. Dúfam, že sa dáme rýchlo zdravotne do poriadku a budeme pokračovať v kvalitnej hre, ktorú sme ukazovali v príprave i v prvom kole proti Handlovej.“

Prehra nepoteší nikdy, no stretnutie pod Dubňom predstavovalo zároveň užitočný test. Podobná situácia môže nastať hocikedy a hlavne v dôležitejšej fáze sezóny by bola dvojnásobne nepríjemná.

„Tak ako som už povedal, v Žiline sme mali vyhrať i napriek spomínaným problémom. Súper podal naozaj veľmi kvalitný výkon a patrí mu za to rešpekt. Som však presvedčený o tom, že bolo v našich silách vyhrať. To už je však za nami a teraz sa sústredíme na Karlovku,“ obracia list tréner KB Košice.

Otázkou samozrejme ostáva, v akej zostave sa predstavia Býci v sobotu. V záujme doliečenia zranení zrušil Čurovič štvrtkový večerný tréning a hráči absolvovali masáže a regeneráciu. V piatok dopoludnia sa hlásili v Angels aréne všetci.

„Kto bude zajtra hrať? Stále neviem,“ hovorí M. Čurovič. „Múdrejší budeme až tesne pred zápasom. V porovnaní so Žilinou sa však teraz dokážeme pripraviť na daný stav vopred. V stredu nás séria výpadkov zaskočila a výpadok štyroch kľúčových hráčov by asi zaskočil každého. Teraz si dokážeme pripraviť alternatívy vopred.“

Nech už vybehnú Býci na palubovku v akejkoľvek zostave, nečaká ich tam nič jednoduché.

„Karlovka hrá veľmi kvalitný basketbal. V porovnaní s vlaňajškom vymenili málo hráčov a podali výborné výkony proti Interu i Žiline. Doma si však musíme udržať neporaziteľnosť,“ dodáva tréner Miljan Čurovič.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk