• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti KB Košice odohrali na palubovke majstrovského Interu veľmi slušný zápas. Domácich predčili z pohľadu streľby za dva i tri body, súper však lepšie doskakoval (o sedem doskokov viac) a zaznamenal viac o sedem úspešných trestných hodov. Aj preto v konečnom účtovaní zvíťazil Inter 82:78.

„Začali sme zle a tam sa to rozhodlo,“ vracia sa k stredajšiemu súboju pivot Peter Sedmák, ktorý pomohol tímu šestnástimi bodmi, dvomi doskokmi a dvoma asistenciami. „Koniec prvej štvrtiny a druhú štvrtinu sme iba doťahovali a v tom prvom polčase nám to jednoducho ušlo. Možno ak by sme zvládli lepšie začiatok a na konci by sme doskočili pár lôpt, tak sme mohli aj vyhrať. Ukázali sme herný progres, ale na kvalitný Inter to nestačilo.“

Býci viedli v Hant aréne iba jediný raz a v priebehu stretnutia museli zmazávať aj osemnásťbodový náskok.

„Po trojke Igora Mariča sme vyrovnali na 52:52. V tej chvíli to vyzeralo dobre, ale nasledovali trojky Bulatoviča, Baťku a Kozlíka. A zase boli na koni. Neustále doťahovanie straty stálo veľa síl. Na konci to chcelo lepšie zvládnutie pár detailov,“ povzdychol si Sedmák.

Úspechom tak nedopadol ani tretí zápas na ihrisku súpera. Faktom však je, že v porovnaní s prvými dvoma cestami sa tentoraz vracali domov s výrazne väčšou spokojnosťou.

„Žilinu ani nekomentujem, v Leviciach to bol veľký skrat a teraz to už bolo oveľa lepšie. Potrebujeme však lepšie začiatky zápasov,“ zdôrazňuje pivot Býkov.

Inter je už minulosťou a Košičania začínajú orientovať svoju pozornosť na stredajšie domáce derby proti Svitu.

„Svit je nebezpečný tím s množstvom skúsených hráčov. Majú najlepšieho strelca ligy, majú viacerých chalanov, ktorí pôsobili aj v Košiciach. Budú teda motivovaní, ale ja verím, že to bude už len o víťazstvách,“ želá si Sedmák. „Doma chceme jednoznačne potvrdiť doterajšiu stopercentnú bilanciu a potom chceme konečne zabrať aj vonku.“

Z pohľadu zápasového kolotoča si tentoraz Býci užijú voľný víkend. V Angels aréne budú totiž v piatok večer lietať päste v rámci East Pro Fight a v sobotu sa tam uskutoční koncert Desmodu.

„Lákajú ma obe tieto podujatia, ale vyzerá to tak, že si pôjdem skôr vyvetrať hlavu do Vysokých Tatier,“ usmieva sa „Sedmo“, ktorý v každom prípade voľný víkend privítal. „Možno je to dobré z pohľadu malého oddychu. Načerpáme nové sily, naberieme novú chuť do basketbalu.“

Zverenci Miljana Čuroviča samozrejme nelenia a pokračujú v intenzívnych tréningoch. Tie sa vzhľadom na spomínanú vyťaženosť Angels arény odohrávajú v iných halách. „Je to nepríjemné hlavne z pohľadu presúvania sa do iných hál. V Košiciach však bohužiaľ okrem Angels arény iná takáto hala nie je a musíme sa s tým vysporiadať. Domáce koše poznáme dokonale a v tomto smere nevidím z pohľadu najbližšieho zápasu proti Svitu žiadny problém,“ dodáva Peter Sedmák.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk