• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po trinástich víťazných zápasoch našli Býci premožiteľa. Na palubovke Levíc prehrali aj druhýkrát v sezóne, keď po nevydarenej prvej a tretej štvrtine podľahli Patriotom 87:100.

„Levice hrali výborný zápas. Dali do toho veľa energie a chceli vyhrať viac ako my. Vyhrali zaslúžene. Pre nás je však možno aj dobré, že sme po trinástich zápasoch prehrali a opäť sme si tak uvedomili, že víťazstvá neprichádzajú automaticky,“ zamyslel sa krídelník Igor Marič v súvislosti s posledným zápasom.

Náladu nevylepšila ani pondelková akcia košickej mestskej polície, ktorá vyzdobila autá hráčov počas ich tréningu „papučami“. Aj takéto veci však môžu pomôcť zvýšeniu bojovnosti, ktorú plánujú zverenci Miljana Čuroviča predviesť v stredajšom atraktívnom súboji proti Prievidzi.

„Hráme doma a doma sme ešte neprehrali. Chceme si postrážiť svoju halu a Prievidzu poraziť. Určite si ich pozorne naskautujeme a hlavne chceme podať lepší výkon ako v Leviciach,“ pokračuje Marič. „Obe strany sa samozrejme dobre poznajú, ale stále môžete súpera poraziť lepším skautingom, lepšou prípravou a lepším výkonom. Je nám jasné, že Prievidza predstavuje veľmi silného protivníka. Doma sme to mali s nimi o čosi ľahšie, vonku to však bolo nesmierne náročné. Potrebovať budeme aj podporu fanúšikov a verím v plnú halu. Prievidza hrá teraz totiž dobre a má asi svoju najlepšiu formu v sezóne.“

V prvých dvoch vzájomných zápasoch vyhrali Býci 94:85 a 99:95. V oboch prípadoch sa tak blížili k stobodovej hranici. Môžeme sa tešiť na ofenzívnu prestrelku aj v stredu? „Uvidíme. My máme veľmi silný útok, no našou snahou je aj ukázať dobrú obranu. Tá totiž výrazne uľahčuje situáciu a pomáha hladším priebehom zápasov. Skórovať vie aj Prievidza a uvidíme teda, čo zápas prinesie,“ zamyslel sa chorvátsky krídelník, ktorý získal s Prievidzou majstrovský titul a na tohto súpera sa preto vždy teší. „Snažím sa to však brať profesionálne. Emotívnejšie to bolo na ihrisku Prievidze, kde sa mi oživili pekné spomienky. Doma myslím len na to, aby som pomohol tímu dobrým výkonom a aby sme sa tešili z víťazstva.“

Zápas KB Košice – BC Prievidza začne v Angels aréne v stredu o 18.00 hodine.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk