• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dvoch víťazstvách nad Interom Bratislava a Svitom utrpeli basketbalisti KB Košice prehru 73:79 na palubovke vicemajstrovského Komárna. Pod siedmu prehru sezóny Býkov sa podpísala predovšetkým prvá štvrtina, ktorú prehrali o pätnásť bodov.

„Z autobusu sme vystúpili zlou nohou a ten začiatok bol zlý,“ vracia sa k stredajšej prehre pivot Peter Sedmák. „Potom sme sa však dostali do zápasu, hrali sme dobre, s energiou a ujali sme sa aj vedenia. Bohužiaľ nám potom nevyšlo pár voľných striel a nevyšli akcie, ktoré sme mali nacvičené. V kľúčových momentoch nám nepadli strely, ale celkovo sme mali počas celého zápasu nízku úspešnosť streľby. To nás zrazilo k zemi a výsledkom bola prehra.“

Býci prehrávali na začiatku druhej štvrtiny už o 17 bodov, no potom ukázali svoju silu a dve minúty pred koncom tretej štvrtiny viedli po trojbodovom koši Igora Mariča o šesť bodov.

„A práve vtedy nám nepadlo pár dôležitých striel. Bolo to napokon o maličkostiach a ak by sme boli presnejší v tej fáze, mohli sme vyhrať. Všetci však vieme, že hrať musíme celý zápas a nebyť tej prvej štvrtiny, mohli sme to mať v závere oveľa ľahšie,“ povzdychol si Sedmák, ktorého slová o nízkej úspešnosti streľby podporujú aj čísla. Košičania premenili z pohľad len 18 zo 40 pokusov a spoza trojkového oblúka trafili z 31 pokusov do koša len desaťkrát.

Zápas na palubovke „obuvníkov“ je už však minulosťou a zverenci Miljana Čuroviča už majú v hlavách sobotňajší zápas v Handlovej. V doterajších troch vzájomných dueloch sezóny sa zrodili presvedčivé triumf Býkov.

„Pôjdeme tam s jednoznačným cieľom vyhrať! Handlová je doma nebezpečná, preskladala svoj tím a jej výkony sa zlepšujú. Vrátili sa im zranení hráči a nikoho netreba podceňovať. Porazili Žilinu a vieme, že nám nedajú nič zadarmo. Verím však, že vystúpime z autobusu lepšie ako v Komárne a pôjdeme si trpezlivo za víťazstvom,“ naznačil cieľ cesty do baníckeho mesta „Sedmo“.

Po sérii zápasov proti tímom z prvej šestky prichádzajú merania síl s nižšie postavenými súpermi a Býci tak plánujú viazať novú víťaznú sériu. „Začína sa štvrtá štvrtina ligy a teraz už potrebujeme ladiť formu smerom k Slovenskému poháru a potom k play-off. Určite teda chceme víťaziť a hrať dobrý basketbal,“ uzavrel Peter Sedmák.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk