• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Košická športová smotánka si dala v piatok večer rande v Spoločenskom pavilóne. V rámci slávnostného galavečera Športová osobnosť Košíc (ŠOK) mal podobne ako vlani zastúpenie aj Klub Býkov Košice. Do desiatky laureátov, ktorí si prevzali sošku z dielne akademického sochára Jána Leška, sa dostal aj krídelník Stanislav Baldovský. Počas príhovoru v elegantnom obleku nezabudol poďakovať spoluhráčom i trénerom a následne sledoval korunováciu absolútnej víťazky – plavkyne Zuzany Juskovej.

- Stano, aké sú tvoje pocity po zisku ocenenia ŠOK 2017?

Stano Baldovský: "Pre mňa je to obrovská pocta. Cením si, že ma vybrali do top desiatky, aj keď nie som priamo Košičan, ale pochádzam zo Spišskej Novej Vsi. Zároveň je to pre mňa záväzok. Musím pracovať ešte viac, aby som sa nabudúce objavil v takejto ankete ešte vyššie. V každom prípade je to príjemný ŠOK."

- Čo podľa teba rozhodlo o tom, že si sa dostal medzi laureátov ŠOKu?

"To naozaj netuším, ale asi zavážilo to, že som bol kapitánom reprezentácie a s klubom sme získali Slovenský pohár. Neviem presne, čo zavážilo najviac, ale som určite vďačný."

- Ako si sa cítil v pódiu v obleku?

"Super! Ja z podobných vecí paniku a stres nemám. My športovci sme doma skôr na ihriskách a v dresoch, ale takúto skúsenosť si pokojne zopakujem."

- Čo povieš na meno absolútnej víťazky, pani Zuzany Juskovej?

"Všetka česť a klobúk dole. Preplávala La Manche a to je veľká vec. Myslím si, že v takomto meraní by mi nepomohlo, ani keby sme získali s Košicami aj majstrovský titul. Bol to veľký výkon a osobne jej vyslovujem maximálny rešpekt."

- Zuzana Jusková preplávala prieliv, ktorého šírka je minimálne 35 kilometrov. Čo najväčšie si preplával ty?

"Ja som preplával akurát školou. Ale vážne, môžem sa pochváliť, že som preplával Senecké jazerá. Tam i späť. To sa však s La Manche porovnať nedá."

- Akú reakciu očakávaš teraz v šatni?

"Chalani mi to určite spočítajú a budú chcieť nejaké koláče, alebo iné pohostenie. Donesiem im to veľmi rád. Po víťaznom zápase vo Svite!"

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk