• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

BK Inter Bratislava má za sebou hektické, no krásne obdobie. Najprv vyvrcholenie finálovej série, zisk zlatých medailí, majstrovské oslavy, potom rozhodnutie znova sa predstaviť v pohárovej Európe. Sezóna 2018/19 je nenávratne minulosťou, tá nadchádzajúca, 2019/2020, ešte vzdialenou budúcnosťou. Avšak na jej príprave sa intenzívne pracuje. Dnes teda predstavujeme už deviateho hráča, s ktorým do nej vyrukujeme. Zároveň je to tretia nová tvár, ktorá posilní BK Inter.

Mário Ihring patrí medzi najvýraznejšie talenty slovenského basketbalu. Bol lídrom mládežníckych reprezentácií, výberu do 18 rokov pomohol k historickému postupu na európsky šampionát A-kategórie. Už ako tínedžer okúsil tento 192 cm vysoký rozohrávač najvyššiu taliansku súťaž v drese sicílskeho Capo d´Orlando. Na hosťovaní v Anwile Wloclawek sa tešil z poľského majstrovského titulu a počas hosťovania v Prievidzi v ročníku 2016/17 si vyskúšal aj našu najvyššiu súťaž. Po vlaňajšom vypadnutí Sicílčanov do druhej ligy Máriov kontrakt v Taliansku zanikol a on sa upísal chorvátskemu celku KK Vrijednosnice Osijek, kde odohral uplynulú sezónu, počas ktorej potvrdil ďalší hráčsky progres. Niet divu, že bývalý reprezentačný tréner Ivan Rudež už dávnejšie videl v Ihringovi taký potenciál, že mu v mladom veku zveril pozíciu tvorcu hry národného tímu.

Rodák z Handlovej, ktorý len pred dvomi týždňami oslávil 21. narodeniny, doplnil v Interi slovenskú enklávu. Nie je náhoda, že väčšina z nej patrí do širšej nominácie reprezentačného trénera Žana Tabaka. Generálny manažér žlto-čiernych Michal Ondruš o tejto akvizícii hovorí: „Tešíme sa, že na pozíciu rozohrávača k nám prichádza slovenský reprezentant Mário Ihring. Naše očakávania sú, že napriek mladému veku bude v tíme zastávať významnú rolu. S ohľadom na to, že nás čaká mimoriadne náročná sezóna, či už v domácej ligovej súťaži, alebo v pohárovej Európe, veríme, že Mário naplní nielen očakávania Interu, ale aj celého slovenského basketbalu.“

Inter už skôr oznámil, že sa mu z minulosezónneho kádra podarilo udržať Davida Abrháma, Nemanju Barača, Michala Baťku, Gorana Bulatoviča, Mareka Kozlíka a Leeho Skinnera. Novými tvárami sú reprezentanti Dalibor Hlivák, Michal Čekovský a teraz aj Mário Ihring.

Highlighty novej posily Interu:

Zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Králik