• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ôsme kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy otvorilo boj o "Peak hráča mesiaca november". Komu sa podarilo na úvod zaznamenať najlepšie výkony?

Osobnosť kola

Doteraz sa Levickí Patrioti v zápasoch prezentovali kolektívnym výkonom, v ktorých výrazne nevynikol žiaden hráč. Prišiel však stredajší duel s Prievidzou, ktorý tento fakt zmenil. Premiérový triumf pre družstvo trénera Tea Hojča vybojoval estónsky krídelník Tanel Kurbas. Na palubovke strávil viac ako 33 minút, pri čom zaznamenal 26 bodov (pri 100% streľbe z poľa), šesť doskokov a pridal aj jednu asistenciu. O slovo sa opäť prihlásil aj pivot Košíc Svetozar Stamenkovič, pri triumfe nad Svitom zaznamenal 21 bodov, 15 doskokov a štyri asistencie. K dôležitému víťazstvu nováčika nad Komárnom viedla cesta hlavne cez rozohrávača Žiliny Waltera Wrighta, autora 34 bodov, piatich doskokov, siedmich asistencií a ôsmich získaných faulov. 

 

Slovenský hráč kola

Krídelník Andrej Kuffa patrí k lídrom kolektívu Karlovky, čo preukázal aj pri víťaznom zápase proti Handlovej. Do štatistík si zapísal 13 bodov, desať doskokov a po jednej asistencie a bloku. Prínos Radoslava Rančíka pre Inter je asi zbytočné opakovať, skúsený pivot sa podieľal na jednoznačnom triumfe na Spiši 22 bodmi a štyrmi doskočenými loptami. Do formy sa dostáva aj pivot Levíc Boris Bojanovský, autor 11 bodov, šiestich doskokov, štyroch asistencií a troch blokov v stretnutí proti Prievidzi. Spomedzi všetkých hráčov svojho tímu mal slovenský reprezentant najvyšší index plus-mínus - +12.

 

Šiesty hráč kola

Jeho spoluhráč Šimon Krajčovič nemal žiaden extra strelecký večer, dal len štyri body, ale jeho úspešný pokus dvanásť sekúnd pred koncom duelu znamenal v konečnom meraní víťazstvo pre Levice. Slovenský reprezentant okrem toho pridal do štatistík dva doskoky a jedenásť asistencií. Výraznejší priestor na palubovke dostáva čoraz častejšie rozohrávač Interu Richard Grznár. Na Spiši z toho bolo 6 bodov, 8 doskokov a tri asistencie. Aj do tretice je v tejto kategórii domáci basketbalista, Roman Vido sa podieľal na výhre Karlovky 11 bodmi a 5 doskokmi. 

 

Strelec kola

Najlepší strelecký večer mal spomedzi hráčov ôsmeho kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy rozohrávač Žiliny Walter Wright, autor 34 bodov v zápase s Komárnom. 

 

Najlepšia zostava kola

Rozohrávačské posty by sme zverili žilinskému Walterovi Wrightovi a levickému Mihovi Vašlovi. Na krídla by sme postavili jeho spoluhráča Tanela Kurbasa a Andrej Kuffu z Karlovky. Post pivota by zastával Svetozar Stamenkovič z Košíc. 

Foto: Lukáš Droppan