• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Posledné kolo Eurovia SBL pred vianočnými sviatkami prinieslo mnoho zaujímavých výkonov. Kto si napokon počínal podľa nás v 19. kole najlepšie?

 

Zahraničný hráč kola

Opäť sa z tohto honoru môže tešiť košický pivot Svetozar Stamenkovič. Tentoraz z toho nebol najlepší výkon sezóny, ale svoj vysoký štandard si bez väčších problémov udržal. Súperovi z Handlovej dal 26 bodov, získal sedem doskokov, rozdal dve asistencie a získal dve lopty. Pre svoj tím vybojoval viac ako tretinu (8) z celkového počtu faulov (23). Na hosťujúcej strane opäť žiaril Djordje Tresač, tentoraz z toho bolo 31 bodov, 6 asistencií a 2 zisky. Na vianočné sviatky sa víťazne naladili aj Levičania, vďačiť môžu za to hlavne Mihovi Vašlovi. Proti Svitu zaznamenal slovinský rozohrávač 30 bodov, ku ktorým pridal tri asistencie. 

 

Slovenský hráč kola

S veľkou pravdepodobnosťou odohral v rámci Eurovia SBL svoj najlepší zápas. Hráč Karlovky Dávid Abrhám si počínal v zápase so Žilinou ako skúsený matador, z hry v podstate vymazal najlepšieho strelca hostí Róberta Rožánka. A čo jeho osobné čísla? Do štatistík si zapísal 24 bodov, ku ktorým pridal šesť doskokov, osem asistencií a tri zisky, čím sa jeho index užitočnosti dostal na hodnotu 36. Výborne mu v tomto smere sekundoval aj jeho spoluhráč Juraj Hašan, ten dal v rovnakom stretnutí 19 bodov, doskočil tri lopty a pridal štyri asistencie. Košiciam pomohol v správnom čase Stanislav Baldovský, na triumfe mal podiel v podobe 19 bodov, 4 doskokov a 3 asistencií. 

 

Šiesty hráč kola

Komárno získalo len druhé víťazstvo vonku v aktuálnom ročníku. Výrazne k nemu prispel z lavičky rozohrávač Vuk Djordjevič. Na palubovke Spišskej Novej Vsi sa prezentoval 18 bodmi, 3 doskokmi a 2 asistenciami. Spomedzi svojho tímu mal jednoznačne najlepší ukazovateľ v štatistike plus-mínus (+35). Dobre sa naladil na dôležitý duel v Prievidzi krídelník Interu Tomáš Mrviš, autor 10 bodov, 3 doskokov, 5 asistencií a 4 ziskov. K vysokému víťazstvu Karlovky nad Žilinou prispel aj Roman Vido, za necelých 20 minút stihol zaznamenať 18 bodov, 3 doskoky, rovnaký počet asistencií a dva zisky. 

 

Strelec kola

Opakovať sa o dobrej streleckej fazóne Djordjeho Tresača je už asi zbytočné, svoj apetít predviedol handlovský krídelník aj v 19. kole Eurovia SBL, keď nastrieľal Košiciam 31 bodov. Na výhru to však nestačilo. O bod menej zaznamenal v levickom drese Miha Vašl, jeho výkon priniesol zisk dvoch bodov. 

 

Najlepšia zostava kola

Do najlepšej päťky 19. kola Eurovia SBL sa prebojovali viaceré neopozerané tváre. Z Levíc si zabezpečil miestenku Miha Vašl, Karlovku reprezentuje Dávid Abrhám. Handlová má zastúpenie v podobe Djordjeho Tresača, z Košíc má miesto Svetozar Stamenkovič a päťku uzatvára Miles Bowman z Komárna. 

Foto: Lukáš Droppan