• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Víkendové 25. kolo Slovenskej basketbalovej ligy bolo poslednou možnosťou, ako zabojovať o ocenenie "Peak hráč mesiaca január". Komu sa teda podarilo zaujať? 

 

Zahraničný hráč kola 

V predchádzajúcich dňoch sa vzniesla na jeho hlavu kritika, keďže namiesto vysokých priemerov prichádzali nevýrazné výkony. Levický pivot Steven Davis však odpovedal najlepším možným spôsobom, proti Spišskej Novej Vsi ukázal, čoho všetkého je schopný. Hral opäť s energiou, čo sa ukázalo aj na jeho individuálnych štatistikách - 26 bodov, 8 doskokov, 2 zisky, 9 plusových faulov a najvyššia hodnota plus/mínus bodov spomedzi tímu - +22. To všetko mu vynieslo v užitočnosti hodnotu 29. S rovnakou užitočnosťou zakončil duel aj handlovský krídelník Djordje Tresač, ten sa výraznou mierou podieľal na dôležitej výhre proti Svitu. Do štatistík mu pribudlo 27 bodov, 3 doskoky, 6 asistencií a 2 zisky. Svojou komplexnosťou aj naďalej udivuje komárňanský playmaker Devin Brooks, pri hladkom triumfe nad Žilinou mal na svojom konte 18 bodov, 7 doskokov, 4 asistencie a 3 zisky. 

 

Slovenský hráč kola 

Aj na adresu druhého hráča kola sa nedávno vzniesla kritika, ale z iného dôvodu. V kuloároch sa totiž hovorilo, že Michal Čekovský si to už čoskoro namieri do bratislavského Interu. Pivot Handlovej však zostal verný klubovým farbám a pri svojom návrate dal jasne najavo, že na Hornej Nitre mu to mimoriadne ide. "Čeko" dal 27 bodov (pri streľbe 13/11 z poľa), doskočil sedem lôpt a pridal dve asistencie, čo mu v konečnom meraní vynieslo najvyššiu užitočnosť 25. kola SBL - 34. Všeobecne sa darilo viac podkošovým hráčom, svedčí o tom aj produktivita pivota Interu Michala Baťku - 18 bodov a 5 doskokov. Trojicu uzatvára hráč Spišskej Novej Vsi Viktor Juríček, autor 22 bodov a 4 doskočených lôpt. 

 

Šiesty hráč kola

Svoj potenciál prvýkrát výraznejšie naznačila nedávna posila Svitu Davorin Kuntič. Na víťazstvo to síce v Handlovej nestačilo, ale 16 bodov, 5 asistencií a 8 plusových faulov je slušnou vizitkou. Na domácej strane v rovnakom dueli sa po zranení úspešne vrátil Lukáš Hoferica, skúsený pivot pomohol cennými bodmi najmä v dramatickej koncovke duelu. Napokon z toho bolo 8 bodov, 3 doskoky a 2 asistencie. Z komárňanskej lavičky to najviac išlo Dayonovi Goodmanovi, proti Žiline zaknihoval 15 bodov a 3 doskoky.

 

Strelec kola

Najlepší strelci sú tentoraz dvaja a dokonca sú z rovnakého tímu. Zhodne po 27 bodov totiž zaznamenali handlovský pivot Michal Čekovský a krídelník Djordje Tresač

 

Ideálna päťka kola 

V 25. kole to išlo hlavne handlovským hráčom, do ideálnej päťky sa prebojovali až traja - Filip Halada, Djordje Tresač a Michal Čekovský. Zostavu uzatvára Devin Brooks z Komárna a Steven Davis z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan