Print
Category: Report

V predohrávke 17. kola Slovenskej basketbalovej ligy sa zrodilo víťazstvo Iskry Svit, z prievidzskej palubovky si odnášali triumf po výsledku 82:72.

BC Prievidza - Iskra Svit 72:82 (20:21, 17:15, 19:27, 16:19)

Prievidza: Jones 25, Derksen 13, Körner 10, Johnson 6, Jašš 5 (Glasgow 11, Rostampour 2, Zorvan 0)

Svit: Avramovič 22, Baldovský 21, Guillory 15, Davis 10, Washburn 7 (Galata 5, Vučičevič 2)

TH: 6/2 - 12/10, Fauly: 17 - 16, Trojky: 10 - 8, Rozhodovali: Brziak, Doušek, Holländer

Povedali po zápase:

Michael Claxton, tréner Prievidze: "V tomto zápase sme nenašli rytmus najmä v ofenzíve. Nedokázali sme plniť pokyny v útoku, najväčší rozdiel bol v trestných hodoch a v doskakovaní, čo rozhodlo tento zápas. Moja správa k tímu bude, aby sme zostali spolu a pripravili sa na ďalší zápas."

Richard Körner, hráč Prievidze: "Naša mentálna pripravenosť bola absolútne nulová. Nebola žiadna hrdosť v našej hre, dovolili sme im ľahké koše, to k profesionálnemu basketbalu nepatrí. Musíme si sadnúť spolu, porozprávať sa a vzchopiť, lebo takouto defenzívou nevyhráme žiadny zápas."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Extrémne ťažký zápas, veľmi tvrdý a fyzický, ale som rád, že sme sa aj tomuto štýlu dokázali prispôsobiť a udržať náskok, ktorý sme si vytvorili v tretej štvrtine. Obrovský tímový výkon, každý dal do toho kúsok zo seba, aby sme zastavili Prievidzu. Ubránili sme ju doma na 72 bodov, to hovorí samo za seba."

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: "Veľká gratulácia pre náš tím. Ukázali sme srdce, dušu, tímového ducha. Polčas bol vyrovnaný. V šatni sme si povedali, že ak chceme tento zápas vyhrať, tak tých druhých 20 minút musíme hrať koncentrovane hlavne v obrane, útok už potom príde. Bolo to aj vidno, keď sme začali dobre brániť, potom sme si lepšie posúvali lopty v útoku. Padli nám aj ťažké strely, ale povedal by som, že vyhral tím."

Foto: Daniel Faix