• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti MBK Rieker COM-therm Komárno získali v pondelok dôležité víťazstvo, v dohrávke 4. kola Eurovia SBL triumfovali nad majstrom z Prievidze, čím konečne preťali čakanie na plný bodový zásah proti niektorému z top tímov.

Duel vicemajstra s majstrom priniesol podľa očakávania atraktívny basketbal, ktorý pripomínal svojou intenzitou minuloročnú finálovú sériu medzi týmito dvoma celkami. „Veľmi dobrý pocit, hlavne dobrý pre naše sebavedomie, že sme konečne vyhrali zápas proti tímu z top štvorky. Dúfam, že nás to posunie a nebude to len nejaký výkyv,“ povedal po zápase krídelník Komárna Filip Halada. Zápasu nechýbalo veľké nasadenie, intenzívne súboje, ale aj patričné emócie. „Nezačali sme zápas ideálne, prehrávali sme 0:10, čo nie je dobré, ak hráte vonku proti silnému tímu. Mali sme sa lepšie na toto stretnutie pripraviť, po mentálnej stránke určite. Nechcem sa vyhovárať, máme veľa zápasov a o to je to pre nás ťažšie,“ vyjadril sa pivot Prievidze Rastko Dramičanin.

Hráči Komárna mali ideálny úvod, za dve minúty vyhrávali 10:0, ale zverenci trénera Miljana Čuroviča sa rýchlo dostali späť do duelu. V druhej štvrtine sa dostalo vedenie na ich stranu a dlho to vyzeralo na dva body pre hostí. „Obuvníci“ po prestávke otočili a víťazstvo napokon nepustili z rúk až do samotného záveru. „Padli nám v závere dôležité strely, boli sme v nich sebavedomí. Predviedli sme aj tímový výkon v útoku. V Leviciach sme mali smolu, že nám v posledných minútach nepadli strely. To je však basketbal – padne, sme hore. Nepadne, sme dole,“ zamyslel sa Halada.

Prievidza zvýšila v závere obrátky, ale na víťazný obrat to nestačilo. V kľúčových momentoch si totiž strely nenašli cestu do koša. „Sme unavení, ale to nebol rozhodujúci faktor duelu. Komárno si zaslúžilo vyhrať. Na konci sme nepremenil niekoľko striel, to je proste basketbal. Niekedy nám to padne, niekedy nie. Musím dať viacej energie do obrany a potom budeme v útoku vyhrávať,“ vyhlásil Dramičanin.

Komárno príkladne bránilo, v zápase mali o jedenásť faulov menej ako Prievidza a majstra pustili len štyrom trestným hodom. Síce boli prestrieľaní spoza trojkového oblúka, ale body pod košom rozhodli o konečnom triumfe. „Mali sme jednu z lepších obrán oproti predchádzajúcim zápasom. Toho sa musíme držať, ešte musím však hrať agresívnejšie na pick 'n rollu a nesmieme dovoliť jednoducho doskakovať. Musíme viac rotovať pivotov. Čaká nás veľa zápasov do konca základnej časti. Únava prichádza,“ uzavrel hodnotenie zápasu Halada.

Vicemajster prelomil na deviaty pokus čakanie na víťazstvo proti niektorému z top tímov a ešte viac zamotal boj o vrchné pozície tabuľky. Potvrdiť to môže už v sobotu v ďalšom šlágri, v rámci 27. kola sa predstavia proti hráčom Interu Bratislava.

Foto: Karol Scholtz