• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvou hráčskou posilou navrátilca do Eurovia SBL MBK Handlová sa stal Róbert Rozim, ktorého oslovila koncepcia klubu, s ktorou ide do najvyššej súťaže.

Dvadsaťdvaročný krídelník je odchovancom banskobystrického basketbalu a v predchádzajúcej sezóne si obliekal dres Levických Patriotov. Popri svojom účinkovaní v Eurovia SBL zároveň pôsobil aj v prvoligovom tíme Žiaru nad Hronom, kde po ukončení spolupráce s levickým klubom aj dokončil sezónu. Za Levice odohral Rozim celkovo 14 duelov, priemerne si pripísal 2,9 bodu a 1,9 doskoku na zápas. „Od sezóny som určite očakával oveľa viac. Dosť ma pribrzdilo hneď v úvode pomerne vážne zranenie členka, na čo sa mi už nepodarilo vybojovať si nejaké normálne minúty. To je však súčasť športu, nedá sa to ovplyvniť. Aj negatívna skúsenosť posunie človeka ďalej. Ja sa už pozerám hlavne dopredu na ďalšiu sezónu a snažím sa robiť všetko preto, aby dopadla podľa mojich predstáv,“ hodnotí predošlý ročník Róbert Rozim.

Jeho ďalšie kroky smerujú do Handlovej, kde sa stal prvou hráčskou posilou po ročnej prestávke. „Oslovila ma koncepcia klubu, hlavne to, že nepozerajú len v horizonte jedného roka. Veľkú rolu v mojom rozhodovaní zohral aj fakt, že tréner chce individuálne pracovať s mladými hráčmi, čo je presne to, čo veľmi potrebujem. Toto určite veľmi ovplyvnilo moje rozhodnutie.  Rysovali sa mi aj nejaké iné ponuky, ale keď prišla táto možnosť, tak som neváhal.“ Držiteľ dvoch juniorských titulov majstra Slovenska bude v budúcej sezóne pôsobiť po vedením českého trénerského dua Růžička – Pivoda, s ktorými sa už mal možnosť stretnúť počas minikepmu. Čo hovorí najnovšia posila „baníkov“ na svojho nového trénera? „Môj dojem z neho je zatiaľ veľmi dobrý. Je veľmi zapálený pre basketbal. Páčili sa mi aj tréningy, ktoré sme na kempe absolvovali, takže na spoluprácu s ním sa určite veľmi teším,“ hovorí Rozim.

Okrem Banskej Bystrice a Levíc má bývalý mládežnícky reprezentant skúsenosti aj zo zámoria, kde pôsobil na americkej univerzite Southwestern Christian. Čo však očakáva od spolupráce s handlovským klubom? „Očakávam predovšetkým to, že sa mi individuálne podarí zlepšiť sa a budem sa snažiť zabojovať o čo najviac minút na palubovke.“ Do začiatku letnej prípravy ešte zostávajú dva mesiace, no tak ako väčšina hráčov, aj Robo sa počas nasledujúcich mesiacov bude venovať svojej individuálnej hre. „V podstate sa už od začiatku mája individuálne pripravujem, či už po atletickej, silovej alebo basketbalovej stránke tak, aby som na začiatok letnej prípravy prišiel dostatočne prichystaný.“

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN