• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úradujúci šampión Eurovia SBL BC Prievidza sa s Ligou majstrov rozlúčil po dvoch prehrách s rumunskou Oradeou. V tíme však zvládne s predvedenými výkonmi spokojnosť.

Prievidza prehrala v súčte dvoch zápasov rozdielom 13 bodov. Hlavne domáci zápas ukázal, že zverenci trénera Miljana Čuroviča majú svoju kvalitu, chýbala im však zohranosť. „Chlapcom som povedal, že som na nich hrdý, za to ako bojovali a ako hrali, keď vieme, ako krátko sme spolu. Jeden z cieľov pred štartom v Lige majstrov bolo, že sme chceli, aby tím a klub celkovo rástol. Liga majstrov nám dala dosť, videli sme, kde sme v porovnaní so silnejším súperom. Dúfam, že tieto skúsenosti využijeme v Pohári FIBA Európa. Po týchto dvoch zápasoch môžeme byť spokojní,“ vyjadril sa tréner Prievidze.

Slovenský šampión nebol v domácom prostredí ďaleko od víťazstva, niekoľkokrát ho delil od obratu jediný kôš, ale o osude stretnutia napokon rozhodli niektoré drobnosti, ako ukazuje naša infografika. „Rozhodujúca bola podľa mňa naša obrana, v ktorej sme ich na začiatku nechali rozstrieľať. Majú výborných strelcov, preto pokiaľ ich necháte voľných na prvých piatich trojkách, z toho štyri trafia, tak sa potom ťažko bránia. Do obrany sme dávali veľa energie, ale neboli sme tak precízni, ako sme zvyknutí,“ myslí si krídelník Prievidze Richard Körner.

Domácim chýbalo podľa Čuroviča aj trochu streleckého šťastia: „V týchto okamihoch nám chýbala zohranosť. Je to fakt, na ktorom musíme popracovať. Tu sa ukázala individuálna hráčska kvalita basketbalistov Oradei. Stiahli sme na tri body, dali dve trojky za sebou a z tohto sa opäť vrátili do takého rytmu, aký chceli. Aj tam nám ich obrana robila problémy, ale najväčším problémom bolo, že keď sme mali strelecké pokusy, tak sme ich nepremieňali. Nemám však čo svojim chlapcom vyčítať, hrali sme dobrý zápas.“

Kvalitu rumunského šampióna ocenil aj Rastko Dramičanin: „Úprimne, myslím si, že Oradea bude hrať v skupinovej fáze LM. V tomto zápase sme nemali čo stratiť. Dali sme do toho všetko. Nie je dôvod byť z toho smutný.“ Prievidzská cesta v Lige majstrov sa skončila, ale na medzinárodnej scéne pokračujú v skupinovej fáze Pohára FIBA Európa. V I-skupine bude ich súperom rumunská Steaua CSM Bukurešť, izraelská Bnei Herzliya a zdolaný zo stretnutia Oradea a Lukoil Academic Sofia.

Na prípravu budú mať teraz hráči Prievidza oveľa viac času, čo môže tímu okolo Miljana Čuroviča pomôcť. „My stále nevieme aká je naša kvalita, lebo toto je len začiatok. Ako som už spomínal, nehráme dlho spolu, nepoznáme reálnu kvalitu. Podľa mňa je však na čom stavať, z individuálneho aj tímového hľadiska sú to hráči, ktorí majú charakter. Keď sa zohráme, tak to bude ešte lepšie.“ Podobný názor zdieľa aj Richard Körner: „Bol to náš druhý zápas pokope, iné tímy odohrajú 10-15 prípravných duelov. Musíme sa lepšie vidieť, ale určite to bude lepšie. Máme dobrého trénera, všetci sme pozitívni. Individuálna kvalita je v tíme veľká, ešte to treba skĺbiť do formy tímu. Verím tomu, že náš tréner dokáže upiecť z tohto tímu niečo výborné. Od fanúšikov len chceme, aby nám dopriali trochu času. Potom to bude opäť dobré.“

Foto: Basketballcl.com