• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Komárnu sa podarilo v samotnom závere sezóny poraziť aj posledného súpera, s ktorým ťahali sériu prehier. Proti Interu predviedli v deviatom vzájomnom stretnutí výkon, ktorý prinášal úspech po väčšinu tohtoročného play off. Tréner "obuvníkov" Richard Ďuriš bol tak po zápase prirodzene spokojný s konečným výsledkom.

"Čo iné nám zostáva, ako byť spokojní (úsmev). Sme radi, že sme dokázali poraziť každého súpera tento rok v SBL. To sme mali trochu v hlave, ale sme radi, že sme sa divákom za celoročnú podporu odvďačili takýmto výkonom. Hlavne ten úvod, to bolo niečo úžasné. Verím, že z hráčov opadne teraz ťarcha, že sme Inter ešte doteraz neporazili. Uvidíme, čo sa stane v sobotu. Koniec bude až vtedy, ak niekto vyhrá štvrtý zápas," začal s hodnotením kormidelník Komárna. Na jeho zverencoch nebol už taký tlak ako pred predošlými zápasmi, v sérii už totiž prehrávali 0:3, prípadná výhra im tak mohla predĺžiť finálovú snahu proti Interu. "O tom to všetko bolo, buď zahráme a podáme výkon akého sme hodní, alebo pôjdeme domov. Potrebovali sme tiež hráčom zdvihnúť sebavedomie a ukázať im všetko dobré, čo doteraz urobili v sérii s Interom. Na to sme sa sústredili, oni tomu verili. Sme radi, že hráme ešte ďalší zápas," povedal Ďuriš.

O všetkom rozhodol impozantný vstup do zápasu, keď Komárno otvorilo stretnutie 20:0. "Pomohlo to hráčom aj divákom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Potom sme sa na tej vlne viezli. Sme radi, že sme konečne vstúpili do druhého polčasu dobre, dali sme hneď štyri body po sebe. Naše sebavedomie nám vydržalo aj v druhom polčase, bol to rozdiel oproti predošlému zápasu doma, kde sme na začiatku polčasu nedali tuším štyri otvorené šance. Potom sme sa dovolili Interu dotiahnuť, to sme však teraz nepripustili. Kontrolovali sme to až do konca," vyhlásil kormidelník "obuvníkov".

Spokojnosť vyjadril Ďuriš tiež s tým, že jeho tím pokračoval v nastolenom trende aj v ďalšom priebehu zápasu a na deviaty pokus zdolal svojho súpera: "Možno aj oni sa uspokojili s tým, že s nami vyhrali osemkrát. Je to tam niekde v hlave, že keď sa niečo nepodarí, tak majú šancu doma. Je to všetko o psychike. Myslím si, že sám Inter tiež nebol spokojný s tým, ako začali. My sme tomu napomohli tým, že sme bránili s takou agresivitou ako sme bránili. V tom sme sa Interu vyrovnali, v útoku sa nám potom podarilo zakončiť rýchle protiútoky, čo nás zdobilo v tých seriách predtým. Toto je vždy rozdiel v našich zápasoch, koľko my dáme bodov z rýchleho protiútoku. Verím, že nám vydrží energia a podarí sa nám zregenerovať," uviedol Ďuriš. 

Komárno síce zvíťazilo v stredajšom stretnutí, ale vo finálovej sérii prehráva 1:3 na zápasy. Tromfy sú tak stále v rukách bratislavského celku. "Inter to bude chcieť doma ukončiť, nečaká nás nič ľahké. Začne sa ďalší zápas od 0:0, nemáme čo stratiť," povedal na záver tréner Komárna.

Foto: Vladimír Dorňák