• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre reprezentačného pivota Borisa Bojanovského bolo pôsobenie v Komárne prvou regulérnou zastávkou v jeho profesionálnej basketbalovej kariére. Hneď v premiérovej sezóne získal s tímom ligové striebro a zlato v Alpsko-jadranskom pohári. V rozhovore prezradil, na čo bude pracovať v letnom období.

Bojanovského profesionálna kariéra sa neodštartovala ideálne, v poľskom Anwile Wloclawek nedostával mnoho príležitostí a do toho prišlo k tomu aj zranenie. Pomocnú ruku mu však na prelome rokov podalo vedenie Komárna, kde aj dokončil sezónu 2016/2017. "Dá sa povedať, že som nevedel do čoho idem. Nakoniec som bol spokojný, boli tu super fanúšikovia, mali sme dobrý káder a dostali sme sa až takto ďaleko. So všetkým som bol spokojný," uviedol pivot Komárna na začiatok svojho hodnotenia.

Po počiatočnom "oťukávaní" sa medzi mužmi sa stal Bojanovský dôležitým hráčom trénera Richarda Ďuriša do rotácie. Celkovo naskočil do 40 zápasov s priemerom 7,1 bodu, 5,9 doskoku a 1,4 bloku. Aj tento príspevok dotiahol "obuvníkov" k druhému miestu v Eurovia SBL a k víťazstvu Alpsko-jadranskom pohári. "Mohlo byť aj horšie (úsmev). Trošku mrzí fakt, že sme finále nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Inter je však určite kvalitný tím, musím im zložiť poklonu, mali veľa kvalitných hráčov. Myslím si, že sme sa však pobili a urobili sme dobrú sériu. Z dlhodobejšieho hľadiska si uvedomím, že to bola celkom úspešná sezóna. Bola to moja prvá sezóna v Komárne, mali sme dobrý tím. Podarilo sa nám možno niečo, čo ľudia nečakali - z piateho miesta sa dostať až do finále a vyhrať Alpsko-jadranský pohár. Podľa mňa sme mali úspechy, ktoré by sme si mohli vážiť," povedal svoj názor Bojanovský.

Bez povšimnutia nezostala ani kvalita súťaže, ktorá priniesla v sezóne 2016/2017 nesmiernu vyrovnanosť takmer v celom ligovom pelotóne. "Možno niektorí ľudia povedia, že liga nie je až taká kvalitná, možno nemáme toľko peňazí ako ostatné krajiny, ale určite nie je zlá. Máme tu veľa dobrých a kvalitných hráčov, ktorí sú súťaživí," myslí si slovenský reprezentant. 

Prvá profesionálna sezóna sa napokon pre Bojanovského skončila ziskom dvoch cenných kovov, ale tiež odhalila aj nedostatky, na ktorých musí počas leta popracovať. "Musím sa pripraviť lepšie do začiatku sezóny, aby som bol pripravený hlavne po fyzickej stránke. Potrebné je posilniť nohy, aby som vedel hrať proti silnejším hráčom. Tiež je potrebné mať stabilnejšie výkony, nemôžem odohrať jeden zápas veľmi dobre a potom sa vôbec neukázať, nepomôcť tímu. To sa stalo aj v pár zápasoch play off," dodal na záver Bojanovský.

Foto: Vladimír Dorňák