• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ak by hráčom KB Košice niekto pred cestou na Tekov povedal, že na palubovke Levíc inkasujú 66 bodov, tak by to asi brali. Obrana fungovala v šlágri piateho kola celkom solídne. Horšie to však vyzeralo smerom dopredu.

Za hotovú katastrofu sa dá označiť druhá štvrtina, ktorú prehrali Býci 5:20. Kapitán Richard Körner si ani na druhý deň nedokázal vysvetliť, čo sa vtedy vlastne dialo na ihrisku. „Naozaj neviem. Bol to absolútny výpadok celého tímu. V obrane to ešte išlo, ale v útoku sme zlyhávali. Neboli sme koncentrovaní, neboli sme individuálne pripravení. Takýto skrat som ešte v kariére nezažil a 51 bodov predstavuje neodpustiteľné číslo.“

Veru, 51 bodov dokázali v predošlých domácich zápasoch nastrieľať zverenci Miljana Čuroviča aj za polčas.

„Samozrejme, Levice sú kvalitný tím a nemožno ich porovnávať s predošlými súpermi. Určite to však bolo veľmi málo. Jednak to nepadalo, jednak sme riešili situácie veľmi zle. Každý z nás si to musí zhodnotiť, pretože to bolo fakt zlé. Mali sme ich pritom veľmi dobre naskautovaných, systém bol nastavený správne. Nepremieňali sme však ani otvorené strely,“ povzdychol si Körner.

Plakať nad rozliatym mliekom však nepomôže a Košičania sa už radšej orientujú svoju pozornosť na ďalší veľký šláger. V sobotu privítajú v Angels aréne Prievidzu a tento zápas bude mať špecifickú príchuť pre trénera Čuroviča, ako aj trio Svetozar Stamenkovič, Igor Marič a Richard Körner. Všetci traja zažili práve v drese Baníkov majstrovské časy.

„Určite sa na to tešíme. Ten zápas bude mať pre nás špecifickú príchuť a o motiváciu máme postarané. Musíme sa rýchlo spamätať z posledného zápasu a urobiť všetko preto, aby to vyzeralo úplne inak,“ zdôraznil Körner.

Pred súbojom proti svojmu bývalému klubu neplánuje vypísať žiadnu motivačnú odmenu, upozorňuje však na potrebu stopercentného výkonu. „Potrebujeme sa vrátiť na správnu cestu a teraz je o osobnej časti každého hráča. Motiváciu musí mať každý v sebe.“

Košice i Prievidza majú pred vzájomným zápasom rovnakú bilanciu 3 víťazstvá a 2 prehry. V tíme súpera prebehlo v lete viacero zmien, no Richard Körner ho má stále dobre zmapovaný. „Sledoval som ich zápasy. Hrajú americký, veľmi behavý štýl basketbalu. Majú dobrý káder, dobrého rozohrávača a dvoch kvalitných strelcov. Musíme zastaviť hlavne ich rýchly protiútok a streľbu za tri body,“ dodal kapitán KB Košice v súvislosti s atraktívnym zápasom, ktorého úvodný rozskok prebehne v sobotu o 19.00 hodine v Angels aréne.

Autor: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk

Foto: Lukáš Droppan