• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Takmer tri týždne absentoval v zostave „Býkov“ krídelník Stano Baldovský. Zranenie v dolnej časti tela ho vyradilo zo súťažného diania po domácom súboji proti Svitu a nasledujúce štyri stretnutia tak voľky-nevoľky sledoval z pozície diváka.

Niet divu, že sa už nevedel dočkať návratu a jeho radosť navyše umocňoval fakt, že sa tak malo stať pod košmi materského klubu zo Spišskej Novej Vsi. „Baldy“ na palubovku naozaj vybehol, no jeho pobyt na palubovke trval iba 92 sekúnd.

„V druhej minúte som sa snažil dostať cez clonu, ale Ninkovič ma nechtiac trafil kolenom presne do stehna. Skúšal som to rozbehať, ale nedalo sa. Teraz je to už trošku lepšie, ale stále ma to bolí. Bol to veru „slušný koňar“,“ povzdychol si vo štvrtok ráno 28-ročný krídelník.

Počas zvyšnej časti zápasu sa cítil na striedačke ako tiger v klietke. „Neviete si ani predstaviť, ako mi bolo ľúto, že som nemohol hrať. Keď som sa to snažil rozbehať a nešlo to, bolo mi normálne do plaču.“

Bolesť stehna našťastie tlmil vývoj zápasu. Košičania si vypracovali už v prvej štvrtine šestnásťbodový náskok a vo východoslovenskom derby napokon triumfovali s prehľadom 102:84.

„Z našej strany to bolo dobré do útoku, ale v obrane sme hrali veľmi nedôrazne. Našou snahou je brániť súperov na 60 bodov a inkasovali sme cez 80. V tomto smere to bola teda bieda,“ okomentoval Baldovský stredajší výkon svojho tímu. Pod nedôraznejšiu obranu sa však podľa neho podpísal aj charakter zápasu. „Býci“ totiž držali opraty zápasu proti poslednému tímu tabuľky pevne vo svojich rukách a to sú momenty, ktoré zvádzajú k uvoľnenejšiemu prístupu. „Bude to určite tým. Do Spišskej sme prišli s tým, že je to povinná jazda. Chceli sme v prvom rade vyhrať a to sa nám podarilo bez väčších starostí. Sme radi, že sme počas série s papierovo slabšími súpermi nezaváhali a teraz sa pripravujeme na veľmi dôležitý zápas proti Leviciam.“

Štyri víťazstvá v rade dodali zverencom Miljana Čuroviča potrebnú pohodu, no v sobotu to bude iná pesnička. Do Angels arény pricestujú Levickí Patrioti, čiže tabuľkový prenasledovateľ „Býkov“.

„Musíme ich poraziť!“ velí Stano Baldovský. „Levice sú však ťažký oriešok. Dvakrát sme u nich prehrali, majú skúseného trénera a dobrý herný štýl. Na všetkých postoch majú kvalitných hráčov, ale hráme doma a tak si jednoducho nemôžeme pripustiť nejaké zlyhanie. Bude to pre nás posledný zápas pred pohárom, potom začne reprezentačná pauza. Toto obdobie chceme stráviť v dobrej nálade a základom je preto uspieť v sobotu.“

Otázkou samozrejme ostáva, či „Baldymu“ umožní silno narazené stehno sobotňajší štart. „Určite chcem nastúpiť! Koňar nepredstavuje vážne zranenie a v sobotu určite hrať budem,“ prisľúbil bojovník Stano Baldovský.

Zápas KB Košice – Levickí Patrioti začne v sobotu v Angels aréne o osemnástej hodine.

Autor a foto: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk