• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Sobotňajšie záverečné 36. kolo základnej časti Eurovia SBL Ligy vystaví bodku za dlhodobou fázou a zároveň vykryštalizuje dvojice pre play-off. Z pohľadu KB Košice je situácia stále otvorená. Do štvrťfinále môžu vykročiť z druhej, ale aj z tretej či dokonca štvrtej pozície.

Jedno je isté – ak chcú obsadiť „Býci“ druhú priečku, musia v sobotu bezpodmienečne poraziť vicemajstra z Komárna.

„Očakávam jedine víťazstvo. Už pred pohárom sme si povedali, že tu doma nás už nesmie nikto poraziť. Dobre si navyše uvedomujeme, že ak chceme byť druhí, musíme vyhrať,“ hovorí pred záverečným zápasom základnej časti pivot Peter Sedmák.

Nič iné, ako výhru, si nepripúšťa ani krídelník Igor Marič. „Hráme doma a na prahu play-off chceme ukázať dobrú hru a vyhrať. To je základný predpoklad k zisku druhej priečky pred vyraďovacou časťou, aj keď samozrejme potrebujeme aj víťazstvo Interu nad Levicami. Faktom je, že sa musíme sústrediť hlavne na seba a na našu formu. Do play-off chceme vstúpiť vo víťaznej nálade.“

Tak ako povedal Igor Marič, Košičania obsadia konečné druhé miesto v prípade ak porazia Komárno a Levice prehrajú s Interom. Ak zvíťazia nad Komárnom, no Levice uspejú proti Interu, posunú sa vzhľadom na horšie vzájomné zápasy s Patriotmi na tretiu pozíciu. Tretím scenárom je pád na štvrtú priečku. To by však museli Košice podľahnúť Komárnu, Levice poraziť Inter a Prievidza by musel vyhrať nad Karlovkou.

„Je to na nich. Uvidíme ako k tomu pristúpia Levice a Inter. Favoritom je Inter, ale až samotný zápas ukáže, či to aj potvrdí,“ poznamenal „Sedmo“ v súvislosti so zápasom, ktorý bude Košičanov zaujímať na diaľku.

Tak, či onak, „Býci“ sa musia nateraz sústrediť na svoj duel proti Komárnu. S vicemajstrom utrpeli v tejto sezóne pod jeho košmi dve prehry, doma vyhrali presvedčivo 104:86.

„Trochu obmenili svoj tím, získali nových hráčov, ale Komárno je nebezpečné stále. Uvidíme, s čím k nám prídu, ale pripravujeme sa tak, že prídu v plnej sile. Na víťazstvo môžeme pomýšľať iba s dobrou obranou. Musíme ukázať potrebnú agresivitu, ktorá nám naposledy chýbala,“ dodal Peter Sedmák.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk