• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Základná časť Eurovia SBL Ligy je za nami a basketbalisti KB Košice ju uzatvorili s pozitívnou bilanciou 25 víťazstiev a 11 prehier. Do play-off tak vykročia v pozícii štvrtého tímu tabuľky a cesta do semifinále povedie cez Iskru Svit.

„Bohužiaľ, skončili sme na štvrtom mieste, ale play-off je úplne iná liga. Vlani sme základnú časť vyhrali a vieme, ako to skončilo,“ zamýšľa sa na prahu kľúčovej fázy sezóny krídelník Stano Baldovský.

Podstatné podľa neho bude, čo ukážu „Býci“ teraz: „Dôležitý bude každý zápas a hoci je Svit naozaj veľmi kvalitný súper, ak budeme hrať tímovo, zodpovedne a budeme plniť pokyny trénera, tak budeme spokojní. Kvalitatívne totiž na Iskru určite máme.“

Veľkou výhodou môže byť z pohľadu série proti tímu spod Tatier domáca palubovka. Jedinú prehru zo štyroch vzájomných súbojov základnej časti utrpeli Košičania v Iskra aréne, doma uspeli po výsledkoch 85:76 a 83:79.

„Nemôžeme si dovoliť žiadne kiksy a hlavne musíme naplno využiť výhodu domácej palubovky,“ prízvukuje „Baldy“. „Základom je nepodceniť súpera a robíme všetko preto, aby sme v sobotu vybehli na ihrisko stopercentne pripravení. Bude to veľmi ťažká cesta, ale verím, že s podporou fanúšikov to zvládneme.“

Pikantnosť sérii dodáva fakt, že v drese súpera nastúpia až štyria hráči, ktorí pôsobili aj v KB Košice (Vladimir Ivelja, Saša Avramovič, Maurizio Galata a Filip Dratva). Východoslovenské derby je však atraktívne samo o sebe.

„Keď som ešte hrával v Spišskej, tak išlo o veľké derby. Svoj silný náboj to však bude mať určite aj teraz,“ myslí si Stano Baldovský. „Teším sa a cítim, že na túto sériu sa teší celý tím. Nech to už príde a ideme do toho!“

Úvodný duel štvrťfinálovej série medzi KB Košice a Iskrou Svit je na programe v Angels aréne v sobotu o 18.00. Dobrou správou pre košických fanúšikov je, že permanentky zo základnej časti platia aj pre play-off. Vstupné pre ostatných priaznivcov basketbalu predstavuje počas vyraďovacej časti 4 eurá pre dospelých, dôchodcovia a mládež do 15 rokov zaplatia polovicu. Deti do 6 rokov a osoby ZŤP majú vstup naďalej zadarmo.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk