• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Družstvo MBK Rieker Com-Therm Komárno sa bude môcť aj v novom ročníku spoliehať na služby Nenada Miloševiča. Ostrieľaný veterán už nebude pobehovať len po palubovke v bielo-červenom drese, ale presúva aj do funkcionárskej pozície.

Tridsaťšesťročný rodák z Nišu je neoddeliteľnou súčasťou najvyššej súťaže dlhú dobu, svoje kvality preukazoval v predchádzajúcom ročníku na juhu Slovenska. Pre „obuvníkov“ sa však skončila séria semifinálových účastí, preto prevládalo v Komárne sklamanie z konečného výsledku. Vedenie klubu sa však takmer okamžite pustilo do skladania družstva, opäť bude jeho súčasťou aj „Nešo“. V sezóne 2018/2019 odohral 34 stretnutí s priemerom 10,1 bodu, 1,7 doskoku a 3,5 asistencie na zápas. „Mal som dvojročný kontrakt v Komárne, jednoducho sa tu cítim dobre a hlavne mám chuť stále hrať a trénovať. Myslím si, že to je hlavný dôvod toho, prečo chcem stále hrať. Samozrejme, urobím všetko pre to, aby som mohol robiť rozdiel na ihrisku a pomôcť tímu na ceste za úspechom. Aj keď predchádzajúci ročník nebol úspešný, tak ma to ešte viac uistilo, že chcem dať do toho ešte veľa, aby som pomohol vrátiť Komárno tam, kde má byť. Môj prvý rok v Komárne bol super, tím bol výborný a fanúšikovia tiež, bez nich sa to nedá, zvlášť v Komárne. Dúfam, že ďalšiu sezónu budeme hrať hneď od začiatku stabilnejšie a ľudia nás prídu v maximálnom počte podporiť. Veľmi sa teším,“ vyjadril sa hráč Komárna.

V novom ročníku to však nebude len o hráčskych povinnostiach, ale aj o funkcionárskych. Miloševič totiž bude zastávať aj post športového riaditeľa, vďaka čomu bude mať podiel na skladaní tímu. „Po pravde, ani som to nečakal, nemal som nejakú ambíciu ísť do toho, zvlášť, keď sa určite veľa ľudí tlačilo na túto funkciu. Aj som bol prekvapený, keď 'Hugo' (poz. Jozef Paulik) prišiel s tým za mnou. O sebe som ani sekundu nepochyboval, ale viem, čo to obnáša a aká je to zodpovednosť, koľko sa tomu treba venovať. Treba nastaviť určitý systém, aj komunikáciu vo vnútri klubu, dať úlohy, aby sa rozdelili, lebo ich je veľmi veľa, ak chceme byť úspešní. Samozrejme, nič by sa nestalo bez 'Huga'. On je stále alfa a omega komárňanského basketbalu. Mojou podmienkou bolo, aby pokračoval. Prišlo mi to ako dobrý impulz, mať iný pohľad na organizáciu a basketbal. Sme na začiatku nového, určité veci nastavujeme tak, aby fungovali ako celok, aby každý bol zodpovedný za určité veci. Verím, že všetko bude fungovať časom tak, ako má. Mojou ambíciou to nikdy nebolo, ale odkedy som prišiel do Komárna, tak som mal veľmi korektný vzťah. Naučil som sa, že keď sa dá, tak treba pomôcť. Zažil som v Komárne ťažké aj krásne chvíle, úspechy a neúspechy, ale je to basketbalové mesto, ľudia tu milujú basketbal a bude mi cťou, ak sa budeme podieľať na niečom novom a na úspechoch, ktoré časom prídu. Komárno je značka, ktorú ľudia poznajú na celom Slovensko. Budem sa snažiť s ostatnými, aby sme klub stabilizovali a urobili ten ošiaľ, čo tu bol pred pár rokmi. V športe sa nedeje nič za jeden deň, všetci chcú výsledky hneď, treba s tým popasovať a urobiť určitý základ pre mladých hráčov do budúcna. Dúfam, že časom budeme vedieť zapojiť aj hráčov z Komárno a budeme ich vedieť využívať. Mám plán a urobím všetko, aby som ho presadil. Na Slovensku to nie je jednoduché, ale zobral som to a som veľmi rád, keď sa nám podarí to, čo chceme dosiahnuť. Ďakujem za dôveru. Dúfam, že budeme podporu mesta a ľudí z Komárna, aby sme zjednotili a urobili to najlepšie pre basketbal v Komárne,“ ozrejmil Miloševič detaily z novej funkcie.

Foto: Vladimír Králik