• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Je takmer päť mesiacov od ukončenia minuloročného finále, v ktorom sme čelili bratislavskému Interu. Žiaľ, po náročnom play-off sme nestačili na dominantný celok uplynulého ročníka. Zisk strieborných medailí sa však musel považovať za úspech.

„Striebro je odmenou za všetko úsilie, ktoré trénerský štáb, hráči, manažment, fanúšikovia a naše rodiny vynaložili na dosiahnutie tohto výsledku," hodnotil tesne po finále náš hlavný kouč Tihomir Bujan.

Bola to skvelá skúsenosť

V úvode tohto mesiaca sa rozbehol nový ročník SBL. Vstúpili sme doň s novým tímom, avšak na súpiske máme aj hráčov, ktorí boli súčasťou kádra z uplynulej sezóny. Do tejto skupiny patrí jeden z najvyťažovanejších členov strieborného tímu Delvon Johnson. Ten si veľmi dobre spomína na stále pomerne nedávne finálové konfrontácie.

A ako už zaznelo v spomínanom májovom vyhlásení trénera Bujana, aj Johnson hodnotí postup do finále minulej sezóny kladne: „Aj keď sme nevyhrali, bola to skvelá skúsenosť. Už len to, že sme dokráčali až do finále, môžeme považovať za úspech. Samozrejme, vždy máme čo zlepšovať, a to či už z individuálneho alebo tímového hľadiska. Stále sa musíme učiť, len tak sa posunieme ďalej."

DSC 9593

Inter aj s Körnerom

V sobotu nás čaká repríza finále. Inter vyzveme v Niké aréne Prievidza v tradičnom sobotnom čase o 18:00. Bratislavčania k nám pricestujú už aj so svojou najnovšou posilou, naším bývalým hráčom Richardom Körnerom, ktorý v rámci najvyššej domácej súťaže získal v prievidzskom drese všetky tri druhy cenných kovov.

Inter pred touto sezónou celkovo nezaháľal a do tímu priviedol viaceré posily. Úradujúci majster sa totiž okrem domácich paluboviek predstaví aj v Európe. To so sebou prináša aj nepríjemné starosti, ako napríklad nahustený program. Delvon Johnson ale neočakáva, že by tento faktor mohol v sobotňajšom zápase zohrávať nejakú rolu. „Nemyslím si, že to bude pre nás veľká výhoda. Je to vynikajúci tím, bez ohľadu na to, ako vyzerá ich program," hovorí americký pivot. „Poznám hráčov, ktorých mali v tíme už počas minulej sezóny. A zostavu doplnili aj o nové mená. Pozrieme sa na video a zistíme o nich čo najviac," dodal Johnson.

IMG 8685

Zabojujú o prerušenie série

Proti Interu ťaháme dlhú negatívnu šnúru. Súpera z hlavného mesta sme nezdolali už v 17 dueloch v rade. V sobotu nás však čaká prvý tohtosezónny vzájomný súboj, a tak máme príležitosť konečne prerušiť túto nepríjemnú sériu. Medzi kľúčové faktory vedúce k úspechu bude určite patriť nasadenie, s ktorým naši hráči nastúpia do zápasu. „Musíme byť agresívni na oboch koncoch palubovky, to bude kľúčové," hlása pred zápasom americký pivot. „Musíme hrať našu hru, tak budeme mať šancu zdolať Inter! "

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Lukáš Droppan, Ladislav Szibilla