• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Bol to jeden z najviac diskutovaných prestupov leta. Dlhoročná tvár a odchovanec Prievidze Marek Jašš zamieril k najväčšiemu rivalovi do Handlovej. Prečo sa rozhodol odísť z klubu, kde strávil takmer celú svoju basketbalovú kariéru, aj na to prišla reč v rozhovore.

Dvadsaťdeväťročný krídelník si zatiaľ nové prostredie užíva. Treba za tým hľadať hneď dva dôležité dôvody: „V živote mám dve veľké zmeny. Nielen prestup do Handlovej, ale aj narodenie dcérky. So snúbenicou Brenďou si dieťa veľmi užívame. Hráme sa, smejeme sa. Je to moja veľká radosť. Aj na palubovke sa to potom odzrkadľuje. Som taký uvoľnenejší.“

Mnoho basketbalových priaznivcov z celého Slovenska hľadalo za jeho odchodom k úhlavnému rivalovi rôzne dôvody. Sám Jašš však v tom už mal od začiatku jasno: „V basketbalovom živote už bol čas na zmenu. V Prievidzi som odohral sedem rokov, hrával som tam aj v mládežníckych kategóriách. Celkovo to môže byť aj 15 sezón. Handlová ponúkla výborné podmienky pre mňa aj moju rodinu, tak som sa rozhodol zmeniť dres. Jeden z dôvodov môjho odchodu do Handlovej bola aj moja menšia minutáž v tíme. Chcel som hrávať viac. Niektorí ľudia vo mne videli väčší potenciál. Dali mi šancu v Handlovej, tak prečo ju nevyužiť.“

Tieto slová sa od začiatku nového ročníka SBL aj napĺňajú. Jašš bol vo väčšine prípadov členom základnej päťky, jeho priemerná minutáž atakuje hranicu 32 minút a polepšil si aj z pohľadu štatistík. Priemerne má v zápasoch na svojom konte 10,4 bodu, 3,2 doskoku, 2,0 asistencie a 1,4 zisku. Navyše sa v družstve stretol s viacerými kamarátmi, s ktorými po minulé roky súperil. Či už je to Tomáš Mrviš, Saša Jankovič, respektíve Filip Halada a Aleksandar Radukič.

DSC 5338

„V Handlovej sa cítim výborne, každého chalana v tíme poznám veľmi dobre. Tomáš Mrviš je aj krstným otcom mojej dcéry. Sašovi Jankovičovi sme boli v lete na svadbe. Hovorili sme aj o možnosti hrať spolu v Handlovej. Uvažovali sme, že by to bolo pekné, keby sme sa stretli v jednom tíme. Musím povedať, že na klube sa mi veľmi páči taká rodinná atmosféra, ktorú tu cítim,“ uviedol hráč Handlovej.

Jediným negatívom v Handlovej boli zatiaľ doterajšie výsledky, keďže Baník bol dlho družstvom bez víťazstva. To všetko sa zmenilo počas uplynulého víkendu, keď ukončili víťazné ťaženie úradujúceho majstra Interu Bratislava.

IMG 9592

„Začiatok sezóny bol zložitý. Mali sme bilanciu 0-4. Nálada nebola príliš dobrá, neverili sme si. Až prišla výhra na Interi. Verím, že nás nakopne do ďalších dobrých výkonov a ukáže sa to už v nasledujúcom kole, keď doma hostíme Komárno. Celkovo teraz budeme hrať zo šiestich zápasov štyri doma, tak si myslím, že by sme si mohli výrazne vylepšiť našu bilanciu,“ prezradil Jašš svoj pohľad na vec.

Séria domácich duelov by mohla Handlovú vyšvihnúť na vyššie pozície, kde podľa všetkého patrí. Tréner Branko Maksimovič má totiž k dispozícii mimoriadne skúsený káder, v ktorom majú hlavné slovo Slováci.

„Ambíciou je dostať sa do play off z čo najlepšej pozície. Ideme od zápasu k zápasu. Ak budeme pracovať tak ako doteraz, mohlo by z toho byť na konci sezóny pekné umiestnenie. Myslím si, že potenciál v tíme je. Necháme sa prekvapiť, na čo to bude stačiť,“ uzatvoril Jašš.

Foto: Lenka Molnárová, Lukáš Droppan