• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Mladší z bratislavských klubov sa v predchádzajúcom ročníku opäť zaradil k širšej ligovej špičke. Karlovke sa úspešne darilo trápiť favoritov, družstvo kolo trénera Petra Ivanoviča sa tiež vrátilo do play off. V tomto trende by radi pokračovali aj v ďalšej sezóne.

„Vysokoškolákom“ sa podarilo až na drobné obmeny udržať pred sezónou 2017/2018 káder takmer kompletne pokope, síce počas ligových zápasov trápili tím zranenia, ale bez najmenších starostí sa im podarilo zabezpečiť siedmu pozíciu po základnej časti. V play off statočne vzdorovali Leviciam, ale neskoršiemu majstrovi napokon podľahli 0:3 na zápasy.

Leto v Karlovke bolo mimoriadne náročné, počas doterajšieho účinkovania v SBL totiž prišlo k najväčším hráčskym zmenám. Nové pôsobisko si našli dve klubové stálice – David Abrhám a Dalibor Hlivák. Zamieriť inde sa rozhodol Michal Podhorský, predčasný koniec kariéry oznámil Juraj Hašan. Vedenie klubu však nezaháľalo, keď dokázalo prilákať viaceré nové tváre. Najznámejšími menami je komárňanská dvojica Jozef Vojtek a Matúš Jurčina. V rámci „mladej krvi“ prichádza trojica Milan Janošov, Jakub Kobulnický a Miroslav Mátych.

„V pondelok sme privítali na prvom tréningu 23 hráčov (spolu A a B-tím). Niektorí sa ešte ospravedlnili zo zdravotných dôvodov. Keďže úzko spolupracujeme v rámci oboch tímoch, tak začiatok prípravy budeme ladiť spolu. Za tie štyri sezóny, čo sme v najvyššej súťaži, tak toto leto prišlo k najväčšiemu pohybu hráčov. Niektorí sa rozhodli pre iné kluby, iní zase ukončili kariéru. Každý odchod sme sa snažili nahradiť. Z hráčov, ktorí už majú nejednú sezónu za sebou, sme sa dohodli s Jopom Vojtekom a Matúšom Jurčinom, z mladých hráčov k nám prichádzajú Jakub Kobulnický a Milan Janošov, prípravu s nami začal aj Miro Mátych,“ prezradil detaily Ivanovič.

Podľa jeho slov ešte káder nie je definitívne uzatvorený, s viacerými hráčmi prebiehajú rokovania. V hre je pokračovanie skúsenej dvojice Michal Kožár a Roman Vido, posilniť tím by mohol reprezentačný krídelník Martin Bílik. Pri pohľade na súpisku je však jasné, že Karlovka opäť omladila svoj kolektív. „Vekovo budeme mladší oproti minulej sezóne. Hráči, ktorí mali menšiu minutáž, budú viac vyťažení na ihrisku,“ vyhlásil kormidelník Karlovky. Ako sám povedal, určitými zmenami prejde aj herný prejav jeho družstva: „Určite budeme nútení urobiť nejaké zmeny, no veľké zmeny neočakávam. Kontinuálne budeme pracovať v tretej sezóne na našej hre.“

Karlovka odohrá v rámci prípravy na nový ročník osem duelov, až na malé výnimky to budú všetko stretnutia proti zahraničným celkom. „Prípravné zápasy sme naplánovali na september, malo by ich byť desať, momentálne je ich dohodnutých osem a dva sú stále v komunikácii. Väčšinou si zahráme s tímami mimo SBL, verím, že to bude dobrá previerka pred štartom ligy,“ zamyslel sa Ivanovič.

S bratislavským celkom tak opäť treba počítať, v novom ročníku by určite minimálne rád nadviazal na výsledky z predchádzajúcej sezóny. S akými cieľmi pôjde tréner Karlovky do ďalšej etapy pôsobenia na lavičke? „Našou ambíciou je prebojovať sa s tímom do play off a vyhrať v play off aspoň jeden zápas,“ uzatvoril Ivanovič.

 

Aktuálna súpiska VŠEMvs Karlovka Bratislava:

Prišli: Matúš Jurčina, Jozef Vojtek (obaja MBK Rieker Com-Therm Komárno), Milan Janošov (Get Better Academy – Česko), Jakub Kobulnický (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves), Miroslav Mátych (MBK Handlová)

Zostávajú: Peter Ivanovič (tréner), Tomáš Polák (asistent trénera), Adam Dobrotka, Lukáš Bolek, Filip Halmeš, Mikuláš Vitek, Jakub Pasovský, Juraj Krajčír, Andrej Kuffa, Andrej Galád, Daniel Stránsky, Róbert Bečarik, Marek Mäsiar, Filip Lehman, Dominik Havel, Samuel Hanák, Martin Berček

 

Aktuálny program prípravných zápasov VŠEMvs Karlovka Bratislava pred sezónou 2018/2019:

05.09. - BCM Orli Prostějov (ČR) - VŠEMvs Karlovka Bratislava

08.09. – Basket Brno (ČR) – VŠEMvs Karlovka Bratislava

12.09. – VŠEMvs Karlovka Bratislava – BC Prievidza

14.09. – MBK Handlová – VŠEMvs Karlovka Bratislava

16.09. - Swans Gmunden (Rak.) - VŠEMvs Karlovka Bratislava

19.09. – VŠEMvs Karlovka Bratislava - BC Hallmann Vienna (Rak.)

22.09. – VŠEMvs Karlovka Bratislava - Raiffeisen Flyers Wels (Rak.)

26.09. – VŠEMvs Karlovka Bratislava – MBK Handlová

Foto: Facebook